Το «χρυσό» marketplace των εφαρμογών

Το «χρυσό» marketplace των εφαρμογών

Η παγκόσμια αγορά για εφαρμογές θα μπορούσε να αγγίξει τα 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021.

του Τζόναθαν Βάνιαν

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων App Annie, η οικονομία των εφαρμογών θα αγγίξει τα 6,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2021 – πρόκειται για αύξηση 380% σε σχέση με την αξίας 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά εφαρμογών το 2016.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε προχθές, η App Annie προέβλεψε μεγάλη ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς εφαρμογών επειδή ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως κατέχουν smartphone και χρησιμοποιούν κινητές εφαρμογές.

Η έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ασχολούμενοι με εφαρμογές, ο οποίος θα φτάσει τις 3,5 τρισεκατομμύρια ώρες το 2021. Το 2016, οι άνθρωποι ξόδεψαν σχεδόν 1,6 τρισεκατομμύρια ώρες χρησιμοποιώντας εφαρμογές, είπε η έκθεση.

Το κινητό εμπόριο, όπως η αγορά αγαθών μέσω μιας εφαρμογής smartphone, είναι «ο μεγαλύτερος παράγοντας ανάπτυξης της οικονομίας mobile & εφαρμογών» ανέφερε η App Annie.

Ουσιαστικά, η εταιρεία προβλέπει ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τα smartphone τους για αγορές, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας και της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, που βρίσκονται στην κορυφή του κινητού εμπορίου.

«Σε σχέση με τους Αμερικάνους καταναλωτές, οι Κινέζοι καταναλωτές έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να αγοράσουν τρόφιμα και είδη σούπερ μάρκετ μέσω των κινητών συσκευών τους, τριπλάσιες πιθανότητες να μεταφέρουν χρήματα χρησιμοποιώντας εφαρμογές, και τετραπλάσιες πιθανότητες να ξοδέψουν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τους μέσω κινητού» ανέφερε η έκθεση.

Κι ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο: ενώ το iOS App Store της Apple είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά για λογισμικό και θα ξεπεράσει τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, το Google Play και άλλα καταστήματα εφαρμογών τρίτων μερών θα ξεπεράσουν από κοινού το αντίστοιχο store για iOS μέχρι το τέλος του έτους.

Η App Annie προβλέπει ότι το App Store της Apple θα φτάσει τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017. Το Google Play και άλλα stores για Android θα φτάσουν τα 21 δισεκατομμύρια και 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις, αντίστοιχα.