Το Clubhouse στο επίκεντρο: Οι εταιρικοί κολοσσοί προσπαθούν να μπουν στο …κλαμπ

Το Clubhouse στο επίκεντρο: Οι εταιρικοί κολοσσοί προσπαθούν να μπουν στο …κλαμπ
The Clubhouse application is seen on an iPhone screen in this photo illustration in Warsaw, Poland on March 10, 2021. The invitation-only audio app which has been recently banned in China, is gaining traction in parts of the Gulf where it is sparking bold conversations in countries known to curb free speech. The popularity of the app is so great that some users in Saudi Arabia are offering to sell invitations on Twitter, highlighting a repressed appetite for debate and discussion despite the fear of surveillance. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή είναι το Clubhouse. Μόλις ένα έτος από την κυκλοφορία του, πολλές εταιρείες φαίνεται να το χρησιμοποιούν.

της Lucinda Shen

Εάν εμφανιστεί μια συναρπαστική εφαρμογή κοινωνικών μέσων, οι γίγαντες του κλάδου θα προσπαθήσουν να την αντιγράψουν. Δεν προκαλεί έκπληξη αυτό- για την ακρίβεια, είναι απολύτως αναμενόμενο.

Παραδείγματα υπάρχουν πολλά: το Facebook – ίσως ο πιο γνωστός αντιγραφέας – έχει αντιγράψει δυνατότητες από το Snapchat πολλές φορές. Το Twitter ξεκίνησε τη δική του λειτουργία βίντεο στα τέλη του περασμένου έτους. Και το Snapchat κυκλοφόρησε μια λειτουργία που μοιάζει με το TikTok, με το όνομα Spotlight.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τη στιγμή είναι το Clubhouse. Μόλις ένα έτος από την κυκλοφορία του, πολλές εταιρείες φαίνεται να το χρησιμοποιούν.

Καθώς η Κίνα απέκλεισε την εφαρμογή ηχητικής συνομιλίας, η μητρική της TikTok, ByteDance, προχώρησε στη δημιουργία ενός αντιγράφου που αναπτύχθηκε στην Κίνα. Το Twitter δοκιμάζει μια εφαρμογή που ονομάζεται Spaces που, για την ώρα, μοιάζει πάρα πολύ με το Clubhouse.

Στη συνέχεια, την Τρίτη, το LinkedIn ανέφερε ότι δημιουργεί μια εφαρμογή σαν το Clubhouse. Την ίδια ημέρα, το Spotify αποκάλυψε επίσης ότι μπήκε στο χώρο με την εξαγορά της Betty Labs, μιας εταιρεία που έχει μια εφαρμογή ζωντανού ήχου που εστιάζει στον αθλητισμό – προσθέτοντας ακόμα μια εταιρεία στη λίστα των ανταγωνιστών του Clubhouse.

Είναι δύσκολο να πούμε από τώρα ποιος θα είναι ο νικητής και μπορεί να υπάρχει χώρος για όλους. Αλλά η μάχη θα αποδείξει αν ο ήχος μπορεί να λειτουργήσει ως συστατικό στοιχείο ενός προϊόντος ή ως αυτόνομο προϊόν, ιδιαίτερα καθώς η επικοινωνία δια ζώσης αναμένεται να ξαναρχίσει.

Πηγή: Fortune