Το δημοσίευμα του Economist που εκνεύρισε την Τουρκία

Το δημοσίευμα του Economist που εκνεύρισε την Τουρκία
Campaign posters with photos of Turkey's presidential candidates, the leader of the opposition Republican People's Party (CHP) Kemal Kilicdaroglu and Turkish President Recep Tayyip Erdogan are being displayed in Istanbul, Turkey, on May 2, 2023. General elections will be held in Turkey on May 14, 2023 to elect the President of Turkey and to elect the parliamentary elections. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το δημοσίευμα παίρνει καθαρή θέση όσον αφορά τις εκλογές στην Τουρκία.

Το τελευταίο δημοσίευμα του Economist για τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαΐου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, τις οποίες χαρακτηρίζει τις πιο σημαντικές εκλογές του 2023.

Το δημοσίευμα παίρνει καθαρή θέση όσον αφορά τις εκλογές στην Τουρκία, υποστηρίζοντας πως αν η Τουρκία απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον ισχυρό άνδρα της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε οι δημοκράτες παντού θα πρέπει να αναθαρρήσουν. «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Economist, κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην Τουρκία. «Η ειρηνική απομάκρυνση του Ερντογάν θα δείξει ότι οι δικτάτορες μπορούν να νικηθούν», αναφέρεται επίσης.

Το δημοσίευμα προκάλεσε εκνευρισμό στην τουρκική κυβέρνηση, με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, να αποσύρει άρθρο που επρόκειτο να δημοσιεύσει το περιοδικό στο επόμενο τεύχος, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να γίνεται παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας από ξένους παράγοντες και ότι κανείς δεν μπορεί να σφετεριστεί την βούληση του τουρκικού λαού.

Η χώρα δεν θα επιτρέψει να καθοδηγείται η πολιτική της από εξώφυλλα περιοδικών, λέει ο Ερντογάν

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η πολιτική της να καθοδηγείται από τα εξώφυλλα περιοδικών, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική μας να καθοδηγείται και την εθνική βούληση να επηρεάζεται από τα εξώφυλλα περιοδικών, τα οποία είναι ο επιχειρησιακός μηχανισμός παγκόσμιων δυνάμεων», έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: