Το ελληνικό στοιχείο πρωταγωνιστεί στη νέα επίδειξη των Dolce & Gabbana (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Το ελληνικό στοιχείο πρωταγωνιστεί στη νέα επίδειξη των Dolce & Gabbana (Φωτογραφίες και Βίντεο)
Photo:
Άρωμα Ελλάδας φαίνεται ότι διάλεξε να έχει ο διάσημος οίκος μόδας, στην επίδειξη μόδας της νέας συλλογής του.

Αυτή τη φορά η επίδειξή του ήταν βασισμένη στην αρχαιοελληνική κουλτούρα. Τα μοντέλα περπατούσαν σε μία πασαρέλα που την πλαισίωναν κίονες, ενώ φορούσαν δάφνινα στεφάνια και κεντητές ζώνες, δίνοντας έτσι την αίσθηση στους θεατές, ότι έβλεπαν μπροστά τους θεότητες της ελληνικής μυθολογίας και τους κατέπληξαν για μία ακόμη φορά.

Η επίδειξη πραγματοποιήθηκε στην κοιλάδα των Ναών, έναν αρχαιολογικό χώρο, που έχει έκταση 12 χλμ και βρίσκεται στο νότο της Αγκριτζέντο, της σύγχρονης πόλης του Ακράγαντα. Το μνημείο αυτό, που είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του αρχαίο ελληνικού πολιτισμού, αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας για αυτό και οι διαπραγματεύσεις για να παρουσιαστεί η συλλογή Alta Moda, στην πατρίδα των Dolce & Gabbana τη Σικελία, διήρκεσαν γύρω στα δύο χρόνια.

Οι προετοιμασίες μέχρι να γίνει αυτή η επίδειξη πραγματικότητα ήταν εξαιρετικά περίπλοκες. Για παράδειγμα χρειάστηκε να κατασκευαστεί και να εγκατασταθεί μια ξύλινη εξέδρα πάνω σε ένα «στρώμα» από άμμο έτσι ώστε η δομή του αρχαιολογικού χώρου να μην αγγιχθεί με κανένα τρόπο, αλλά και τα μοντέλα να μπορέσουν να κάνουν πασαρέλα πάνω σε αυτό.

Η Έλενα Κρίστενσεν, που φορούσε ένα ημιδιαφανές φόρεμα από μαύρο τούλι με χρυσά λεοπάρ κεντήματα, βίωσε την εμπειρία ως κάτι το μεταφυσικό. «Σκεφτόμουν όλες τις δυναμικές γυναίκες που είχαν περπατήσει εδώ πριν από χιλιάδες χρόνια» λέει η ίδια.

Το σχεδιαστικό δίδυμο πάντως εντυπωσίασε εντέλει τον κόσμο της μόδας με τις κομψές και πληθωρικές δημιουργίες του: κίονες, δάφνινα στεφάνια, κεντητές ζώνες κι αγάλματα που παρέπεμπαν σε αγγεία διακοσμούσαν τα κεντητά φορέματα με αρχαίες φιγούρες και τις χρυσές λεπτομέρειες πάνω στα αέρινα υφάσματα δίνοντας την αίσθηση ότι πάνω στην πασαρέλα περπατούσαν θεότητες της ελληνικής μυθολογίας.

Να θυμίσουμε ότι η Σικελία επιλέχθηκε ως φόντο για επίδειξη του εν λόγω οίκου μετά τη Σκάλα του Μιλάνου, την Ταορμίνα και το Παλέρμο. Η αρχαιοελληνική κουλτούρα όπως επηρέασε τον πολιτισμό της Σικελίας, πρωταγωνίστησε στην επίδειξη αλλά συνδέθηκε και με τη ρωμαϊκή ιστορία και το ιταλικό και παγκόσμιο σινεμά.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την πολύ εντυπωσιακή επίδειξη μόδας του οίκου Dolce & Gabbana: