Το εμφύτευμα της Neuralink βάζει σε… μπελάδες τον Έλον Μασκ

Το εμφύτευμα της Neuralink βάζει σε… μπελάδες τον Έλον Μασκ
Neuralink logo displayed on mobil with founder Elon Musk seen on screen in the background. Neuralink Corporation is a neurotechnology company that develops implantable brain-computer interfaces. In Brussels on 4 December 2022. (Photo Illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Για πιθανή εξαπάτηση θα ελεγχθεί ο δισεκατομμυριούχος.

Τέσσερις Αμερικανοί νομοθέτες ζήτησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να διερευνήσει εάν ο Έλον Μασκ διέπραξε απάτη, καθώς φέρεται να παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ασφάλεια ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος που αναπτύσσεται από την εταιρεία Neuralink του δισεκατομμυριούχου, σύμφωνα με επιστολή προς τη ρυθμιστική αρχή.

Το αίτημα για τη διενέργεια έρευνας υποβλήθηκε από τους Δημοκρατικούς βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με το Reuters.

Ο έλεγχος σχετικά με τον χειρισμό των πρωτοκόλλων ασφαλείας από την Neuralink έρχεται καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να δοκιμάσει για πρώτη φορά το εγκεφαλικό εμφύτευμα σε ανθρώπους, ένα κρίσιμο ορόσημο για τις φιλοδοξίες της start up να βοηθήσει τους ασθενείς να ξεπεράσουν την παράλυση και μια σειρά από νευρολογικές παθήσεις.

Η επιστολή επικαλείται κτηνιατρικά αρχεία που ελήφθησαν από πειράματα της Neuralink σε πιθήκους, τα οποία δείχνουν ότι τα ζώα υπέστησαν «εξουθενωτικές επιπτώσεις στην υγεία» από τα εμφυτεύματα, όπως παράλυση, επιληπτικές κρίσεις και οίδημα του εγκεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 12 νεαροί και υγιείς πίθηκοι υποβλήθηκαν σε ευθανασία «ως άμεσο αποτέλεσμα των προβλημάτων με το εμφύτευμα της εταιρείας», αναφέρεται στην επιστολή.

Ωστόσο, ο Μασκ υποβάθμισε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών της σε ζώα, αναφέρεται στην επιστολή.S

Συγκεκριμένα, έγραψε ότι «καμία μαϊμού δεν πέθανε ως αποτέλεσμα ενός εμφυτεύματος Neuralink», σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι νομοθέτες έγραψαν στην SEC ότι τα στοιχεία που εξέτασαν δείχνουν ότι ο θάνατος των ζώων στα πειράματα της Neuralink «σχετίζεται άμεσα με την ασφάλεια και την εμπορευσιμότητα της διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή της Neuralink».

Ως αποτέλεσμα, η δήλωση του Μασκ «μπορεί να παραβίασε» τους κανόνες της SEC αρνούμενη τη σύνδεση, έγραψαν οι νομοθέτες.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: