Το εντυπωσιακό ποσό που έχει χάσει ο Έλον Μασκ μέσα στο 2019

Το εντυπωσιακό ποσό που έχει χάσει ο Έλον Μασκ μέσα στο 2019
Μάλιστα, οι τέσσερις μεγαλύτεροι μέτοχοι της Tesla (Mασκ, Tencent, επενδυτικό ταμείο Σαουδικής Αραβίας και Λάρι Έλισον) έχασαν συνολικά 7,8 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους.

Οι μετοχές της Tesla έχουν βιώσει το χειρότερο πρώτο πεντάμηνο όλων των εποχών και ο Έλον Μασκ πλήρωνε το τίμημα. Σύμφωνα με το Bloomberg, από τις αρχές του έτους η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει υποχωρήσει 43%, γεγονός που σημαίνει ότι η αξία του μεριδίου του Μασκ έχει συρρικνωθεί κατά 4,9 δισ. δολάρια.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, που έχει μπλέξει σε περιπέτειες με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ύστερα από τα περιβόητα tweets για το ενδεχόμενο απόσυρσής της από το χρηματιστήριο, είναι σήμερα στην 46η θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg με πλούτο ύψους 19,7 δισ. δολαρίων. Στις αρχές του 2019 ήταν στην 29η θέση.

Οι τέσσερις μεγαλύτεροι μέτοχοι της Tesla (Mασκ, Tencent, επενδυτικό ταμείο Σαουδικής Αραβίας και Λάρι Έλισον) έχασαν 2,7 δισ. δολάρια μόνο τον Μάιο και συνολικά 7,8 δισ. δολάρια από τις αρχές του έτους.