Το Facebook δεν φέρνει πια δώρα

Το Facebook δεν φέρνει πια δώρα

Καταργεί την υπηρεσία αγοράς και αποστολής αντικειμένων, κρατά μόνο ψηφιακές κάρτες και δωροεπιταγές.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια το Facebook σταματά την -καθόλου δημοφιλή- υπηρεσία δώρων. Το πρώτο Gift Shop είχε κλείσει τις πόρτες του το 2010 για να επανέλθει πέρσι τον Σεπτέμβριο με πολλές ελπίδες -μέχρι και αντίπαλο δέος στο Amazon το αποκάλεσαν- αλλά με απογοητευτική ανταπόκριση.

Ο χρήστης μπορούσε -μόνο στις ΗΠΑ- να επιλέξει ένα δώρο για κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο ανάμεσα σε εκατοντάδες αντικείμενα (ρούχα, αναμνηστικά, κουκλάκια, αρώματα κ.ά.), να το πληρώσει και να το αποστείλει στη διεύθυνση του παραλήπτη.

Στην πράξη, αποδείχθηκε πως το 80% των δώρων αφορούσε σε δωροεπιταγές και πίστωση σε συνεργαζόμενα φυσικά ή διαδικτυακά καταστήματα, κυρίως στα Starbucks και το iTunes. Αυτό ακριβώς το κομμάτι διατηρείται ατόφιο και το Facebook φιλοδοξεί τώρα να επεκτείνει αυτήν τη δραστηριότητα.

Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας, που θα γίνεται διαθέσιμη σταδιακά σε όλο και περισσότερους χρήστες τις επόμενες μέρες, ελπίζουν πως γνωρίζοντας τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε χρήστη -όπως τις έχει ήδη μοιραστεί στο προφίλ του- θα είναι ευκολότερο για τους φίλους του να επιλέξουν δώρο χωρίς να χρειαστεί να μαντέψουν.

Διαβάστε ακόμη: Supergiftme.gr: Δώρο άδωρο; Ποτέ πια!