Το Facebook έβαλε κατά λάθος αυτή τη χώρα σε πόλεμο

Το Facebook έβαλε κατά λάθος αυτή τη χώρα σε πόλεμο
epa04901364 (FILE) A file picture dated 28 November 2013 shows a man using the social networking site Facebook on his phone at a cafe in Hanoi, Vietnam. More than one billion people logged into the social media network Facebook in one day, marking a new record for the company, said Facebook co-founder and chief executive Mark Zuckerberg on 27 August 2015. The 31-year-old entrepreneur said the milestone was the 'beginning of connecting the whole world,' according to a message on his Facebook site. EPA/LUONG THAI LINH

Κάποια λάθη μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες παρεξηγήσεις.

Την Κυριακή οι Φιλιππίνες γιόρταζαν την Ημέρα Ανεξαρτησίας τους και το Facebook θέλησε να στείλει τις ευχές του στους χρήστες που ζουν στη χώρα.

Παρόλα αυτά η εικόνα της σημαίας που επιλέχθηκε από τους ανθρώπους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση πολέμου! Κι αυτό γιατί τα χρώματα που φαίνονται δεν είναι οι κλασσικές γραμμές με την μπλε από πάνω και την κόκκινη από κάτω, αλλά το ανάποδο. Κι αυτό συμβαίνει μόνο όταν η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

«Ζητάμε συγγνώμη. Ήταν κάτι που δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε», ήταν η απάντηση του Facebook που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Philippine Star. «Νοιαζόμαστε για την κοινότητά μας στις Φιλιππίνες και στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε με τους ανθρώπους της κατά την Ημέρα Ανεξαρτησίας, κάναμε ένα λάθος», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Οι Φιλιππίνες ανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία στις 12 Ιουνίου του 1898. Την πρώτη φορά που η σημαία γύρισε ανάποδα ήταν την επόμενη ακριβώς χρονιά κατά τον αμερικανο-φιλιππινέζικο πόλεμο.