Το Facebook συγκέντρωσε 10 εκατ. δολάρια για το Νεπάλ

Το Facebook συγκέντρωσε 10 εκατ. δολάρια για το Νεπάλ
Photo:

Η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα συνεισφέρει ακόμα δύο εκατ. δολάρια.

Οι χρήστες του Facebook συγκέντρωσαν 10 εκατ. δολάρια για να βοηθήσουν το Νεπάλ μετά τον καταστροφικό σεισμό, ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

«Σε δύο μέρες περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι δώρισαν και συγκέντρωσαν περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια» ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό.

To δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο λάνσαρε ένα «κουμπί δωρεών» στο πάνω μέρος του site, που απευθύνεται στους 1,4 δισ. χρήστες του Facebook για βοήθεια.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο ιδρυτής του η εταιρεία θα συμπληρώσει ακόμα 2 εκατ. ευρώ, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ. Τα λεφτά θα πάνε στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «International Medical Corps».

Την ίδια ώρα επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον 6.204 και ο τραυματισμός 13.932 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές, μετά τον φονικό σεισμό.

Ο ΟΗΕ, ο οποίος απευθύνει έκκληση για τη συγκέντρωση 415 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ότι οκτώ από τα 28 εκατομμύρια Νεπαλέζων, μεταξύ τους 1,7 εκατομμύριο παιδιά, επλήγησαν από τον σεισμό.

Δύο επιζήσαντες, ένας 15χρονος έφηβος και μια κοπέλα, ανασύρθηκαν από τα ερείπια, δίνοντας μια αχτίδα ελπίδας σε έναν πολύ σκοτεινό ορίζοντα για το Νεπάλ, καθώς οι συντονιστές της προώθησης ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν προειδοποιήσει ότι η πρόσβαση σε ορισμένα χωριά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον σεισμό παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη.