Το Facebook θέλει να φέρει την εικονική πραγματικότητα στα κινητά μας

Το Facebook θέλει να φέρει την εικονική πραγματικότητα στα κινητά μας
A Facebook logo is displayed on the side of a tour bus in New York's financial district July 28, 2015. REUTERS/Brendan McDermid - RTX1M6FI Photo:

Εφαρμογή για λήψη βίντεο 360 μοιρών σκοπεύει να δημιουργήσει το δημοφιλέστερο social media του πλανήτη.

Το Facebook βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας ξεχωριστής εφαρμογής η οποία θα έχει τη δυνατότητα να τραβάει «σφαιρικά» βίντεο 360 μοιρών, μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ακόμη υπό κατασκευή και θα είναι διαθέσιμη για Android και Apple συσκευές.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει ως τώρα όσον αφορά την εικονική πραγματικότητα χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικών γυαλιών-μασκών που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Με την κίνηση αυτή το Facebook φέρεται να κάνει πράξη την «υπόσχεση» που έδωσε μετά την εξαγορά της εταιρείας εικονικής πραγματικότητα, Oculus VR, για 2 δις δολάρια πριν από έναν χρόνο.

«Μια μέρα ελπίζουμε ότι η εικονική πραγματικότητα θα είναι μια απλή καθημερινή εμπειρία για δισεκατομμύρια ανθρώπους», είχε αναφέρει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μετά την εξαγορά της Oculus. Κι όπως δείχνουν τα πράγματα, αρκετά σύντομα θα ζήσουμε για πρώτη φορά κι αυτού του είδους την τεχνολογία.