Το φετινό μήνυμα του Mobile World Congress

Το φετινό μήνυμα του Mobile World Congress
epa07387901 People attend the venue of the Mobile World Congress (MWC) at Fira Barcelona Montjuic, in Barcelona, Spain, 22 February 2019. The leading, global technology companies will present the most innovative products and services to MWC19 Barcelona outstanding exhibition. Mobile World Congress 2019 will run from 25 to 28 February 2019 at Fira Barcelona Montjuic. EPA/Andreu Dalmau Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συνδεσιμότητα και οι ευκαιρίες που προσφέρει η εξέλιξη των έξυπνων συσκευών, τραβά την παγκόσμια προσοχή της τεχνολογικής κοινότητας.

 

Τα πάντα διασυνδέονται μεταξύ τους και όλα με το διαδίκτυο αλλάζοντας με γοργά βήματα τον τρόπο ζωής που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το μήνυμα αυτό μεταδίδουν όλοι οι ομιλητές, οι σύνεδροι και οι εκθέτες της μεγαλύτερης σε διεθνές επίπεδο διοργάνωσης κινητών ψηφιακών τεχνολογιών Mobile World Congress που πραγματοποιείται και φέτος στη Βαρκελώνη.

Στην κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της συμμετέχουν περισσότεροι από 7.000 διευθύνοντες σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων, διεθνών ομίλων – κολοσσών στον τομέα τους, με τους εκθέτες να ξεπερνούν τους 2.500 από 200 περίπου χώρες τους κόσμου. Το συνέδριο καλύπτουν περισσότεροι από 3.500 δημοσιογράφοι, ενώ οι επισκέπτες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το οικοσύστημα των κινητών ψηφιακών επικοινωνιών είναι εντυπωσιακά: η οικονομική επιρροή της βιομηχανίας ψηφιακών κινητών επικοινωνιών ξεπερνά τα 3,9 τρισ. δολάρια σε διεθνές επίπεδο. Περίπου ο μισός πληθυσμός του κόσμου συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω των κινητών ψηφιακών συσκευών, ενώ 5,1 δισ. άνθρωποι έχουν σύνδεση με υπηρεσία κινητών επικοινωνιών.