Το “φλερτ” Έλον Μασκ- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα ανατολίτικα παζάρια για την Tesla

Το “φλερτ” Έλον Μασκ- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα ανατολίτικα παζάρια για την Tesla
epa10858604 Entrepreneur Elon Musk arrives for the the Senate bipartisan Artificial Intelligence (AI) Insight Forum in the Russell Senate Building on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 13 September 2023. More than 20 tech titans attended the hearing, which Majority Leader Schumer organized to help lawmakers guide legislation on the emerging technology. EPA/SHAWN THEW Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προέτρεψε τον επιχειρηματία Έλον Μασκ να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία.

Συνάντηση με τον επιχειρηματία Έλον Μασκ είχε χθες Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» (Turkish House), όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Μάλιστα κυκλοφόρησαν βίντεο, τα οποία δείχνουν τον Μασκ να εισέρχεται στον «Τουρκικό Οίκο», μαζί με ένα παιδί, που πιστεύεται ότι είναι ο γιος του. Εικόνες από τη συνάντηση, που αναρτήθηκαν στο X, έδειχναν το παιδί να κάθεται στα πόδια του δισεκατομμυριούχου, ενώ αυτός μιλούσε με τον Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Έλον Μασκ στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: