Το γυναικείο βιάγκρα δε πουλάει!

Το γυναικείο βιάγκρα δε πουλάει!

Μόλις 227 άτομα προμηθεύτηκαν το χάπι!

Το «γυναικείο βιάγκρα» Addyi δε θα μπορέσει να «χτυπήσει» το αντίστοιχο αντρικό προϊόν της Pfizer το οποίο απ’ το 1998 έχει δώσει λύση σε προβλήματα στύσης εκατομμυρίων αντρών.

Το «ροζ χαπάκι» που υποσχόταν πως θα αυξήσει τη γυναικεία όρεξη για σεξουαλική επαφή δεν είχε την ανταπόκριση που περίμεναν οι υπεύθυνοι της Sprout Pharmaceuticals.

Η φαρμακευτική, που εξαγοράστηκε απ’ την Valeant Pharmaceuticals, κατάφερε να κυκλοφορήσει το χάπι μετά από δύο αρνητικές απαντήσεις της FDA, της αμερικανικής υπηρεσίας φαρμάκων, αλλά μάλλον η αγορά δεν ήταν έτοιμη.

Οι συνταγογραφήσεις για το Addyi τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του έφτασε τις 227, τη στιγμή που το αντρικό βιάγκρα είχε 600.000 σύμφωνα με στοιχεία του IMS Health.

Γιατί αυτή η διαφορά; Μπορεί να έχει να κάνει με την υψηλή τιμολόγηση του Addyi του συγκριτικά με το βιάγκρα, οι ημερήσιες ανάγκες πρόσληψης, οι δυνητικά επιβλαβείς παρενέργειες του (χαμηλή αρτηριακή πίεση και λιποθυμία) , οι περιορισμοί όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ ( η αποχή στις μεγάλες ποσότητες δεν συνιστάται για ασθενείς που παίρνουν βιάγκρα) και το ποσοστό αποτελεσματικότητας που φτάνει μόνο το 10 % ( ενώ το βιάγκρα λειτουργεί το 50% των περιπτώσεων).

Παρ ‘όλα αυτά, η Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρεία Cindy Whitehead είπε στο Bloomberg: «Είμαστε περήφανοι που η Sprout ήταν σε θέση να κυκλοφορήσει το Addyi μόλις δύο μήνες μετά την έγκριση του απ’ το FDA, και είμαστε σίγουροι πως είμαστε ακόμα στην αρχή».