Το Grace Foundation προσφέρει 600.000 ευρώ στο ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ

Το Grace Foundation προσφέρει 600.000 ευρώ στο ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ

Το ίδρυμα υποστηρίζει τη χώρα εν μέσω της παρούσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Το Grace Foundation, του ξενοδοχειακού ομίλου Grace Hotels, ανακοίνωσε τη στήριξή του στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), ένα κέντρο αποκατάστασης με έξι παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα που στηρίζει τη λειτουργική αποκατάσταση των παιδιών με κινητικές αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, υποστηρίζοντας παράλληλα τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, το Grace Foundation, που διατηρούσε ανέκαθεν στενούς δεσμούς με την Ελλάδα, προτίθεται να υποστηρίξει τη χώρα εν μέσω της παρούσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μέσω της δέσμευσής του για τακτικές εισφορές στo φιλανθρωπικό σωματείο της ΕΛΕΠΑΠ, ύψους 600.000 ευρώ για τα επόμενα χρόνια.

Η ΕΛΕΠΑΠ προσφέρει μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων αναπτυξιακής παρέμβασης για βρέφη και παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην έγκαιρη διάγνωση της παιδικής αναπηρίας και των αναπτυξιακών προβλημάτων, καθώς και στην έγκαιρη παρέμβαση για παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σχολιάζοντας την προσφορά αυτή, ο Jimmy Αθανασόπουλος, επικεφαλής κοινωνικής ευθύνης του Oμίλου Libra, μητρικής εταιρείας των Grace Hotels, δήλωσε: «Η ΕΛΕΠΑΠ έχει κάνει τη διαφορά για τα παιδιά και τις οικογένειές τους για σχεδόν οκτώ δεκαετίες. Αποτελεί μια πρωτοβουλία πολύ σημαντική και θαυμάζουμε ιδιαίτερα την καινοτόμο, διεπιστημονική προσέγγισή τους, η οποία συνδυάζει ατομικές συνεδρίες και ομαδικές δραστηριότητες, με την ψυχαγωγία και το παιχνίδι να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στο να συνεχίσουν το θαυμάσιο αυτό έργο τους, που έχει ήδη αλλάξει τόσες πολλές ζωές».

Από την ίδρυσή της, πριν από 77 χρόνια, η ΕΛΕΠΑΠ έχει βοηθήσει περισσότερα από 100.000 παιδιά με σωματικές αναπηρίες, όπως εγκεφαλική παράλυση, ορθοπεδικές και νευρολογικές παθήσεις, υποστηρίζοντάς τα ως στην ενηλικίωσή τους.

Περισσότερα από 1.500 παιδιά συμμετέχουν σε καθημερινά θεραπευτικά, συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλη την Ελλάδα. Το κέντρο υποστηρίζει ότι η πρώιμη παρέμβαση βασίζεται στην προσαρμοστικότητα της πρώιμης παιδικής ηλικίας, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερα αναπτυξιακά αποτελέσματα. Ένας βασικός παράγοντας για την προσέγγιση αυτή είναι η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των μελών της οικογένειας και των επιστημονικών ομάδων.

Το Grace Foundation αναλαμβάνει πολλές φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Give with Grace», σύμφωνα με το οποίο όλα τα Grace Hotels δωρίζουν 1 δολάριο (ή το ισόποσο σε τοπικό νόμισμα) για κάθε νύχτα που ένα δωμάτιο ενοικιάζεται.

Οι επισκέπτες μπορούν να δωρίσουν το ίδιο ποσό για κάθε νύχτα που μένουν και το συνολικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται, προσφέρεται σε φιλανθρωπικές δράσεις. Επιπλέον, συγκεντρώνει μέσω των δωρεών των ξενοδοχείων από τις διανυκτερεύσεις, σημαντικά ποσά κάθε χρόνο για πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και ευγενείς σκοπούς.