Τo… halving του Bitcoin πλησιάζει και η Crypto κοινότητα ετοιμάζεται πυρετωδώς

Τo… halving του Bitcoin πλησιάζει και η Crypto κοινότητα ετοιμάζεται πυρετωδώς
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το halving ωθεί συνήθως την τιμή του Bitcoin σε νέα υψηλά επίπεδα κατά τους μήνες που ακολουθούν.

Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και πολλοί από τους πιο προβεβλημένους παίκτες της έχουν αρχίσει να στρέφουν την προσοχή τους προς το Bitcoin halving, ένα γεγονός που συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια και μειώνει την προσφορά στην αγορά νέων Bitcoin στο μισό.

Κατά το επόμενο halving, που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο του 2024, η αμοιβή εξόρυξης Bitcoin θα μειωθεί από τα τρέχοντα 6,25 BTC ανά μπλοκ σε 3,125 BTC ανά μπλοκ, όπως αναφέρει το cointelegraph.com,

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο halving σε μια ανάρτηση του X, λέγοντας ότι απέχει μόλις 135 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορικά, η μείωση του Bitcoin κατά το ήμισυ συνδέεται με ανοδική δυναμική για την τιμή του, λόγω της δυναμικής που παρουσιάζουν προσφορά και ζήτηση. Το halving ωθεί συνήθως την τιμή του BTC σε νέα υψηλά επίπεδα κατά τους μήνες που ακολουθούν.

Τα προηγούμενα halvings είχαν λάβει χώρα τον Νοέμβριο του 2012, τον Ιούλιο του 2016 και τον Μάιο του 2020, με το Bitcoin να σημειώνει στη συνέχεια τριψήφιο ράλι, σκαρφαλώνοντας σε νέα υψηλά ρεκόρ τους επόμενους 12-18 μήνες πριν ακολουθήσουν αξιοσημείωτες πτωτικές τάσεις, οι οποίες κράτησαν μέχρι περίπου 16 μήνες πριν από το επόμενο halving.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: