Το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδοτεί τη δημιουργία οικιακών τεστ για τον κορωνοϊό

Το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδοτεί τη δημιουργία οικιακών τεστ για τον κορωνοϊό
epa05643127 Bill Gates (L) and Melinda Gates (R), recipients of the Presidential Medal of Freedom, attend a ceremony in which they were awarded the medal by US President Barack Obama, in the East Room of the White House in Washington, DC, USA, 22 November 2016. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τη δημιουργία οικιακών τεστ για την έγκαιρη διάγνωση του κορωνοϊού χρηματοδοτεί ο Μπιλ Γκέιτς.

Ένα νέο εγχείρημα για τη δημιουργία οικιακών τεστ, που θα προσφέρουν έγκαιρη και ασφαλή διάγνωση του κορωνοϊού, χρηματοδοτεί το Ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft και η σύζυγός του, έχουν ήδη διαθέσει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Business Insider, το project που υποστηρίζει το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, έχει στόχο τη δημιουργία ενός τεστ που θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το σπίτι, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ειδικά στους κοινούς χώρους, όπως είναι οι χώροι αναμονής σε ιατρεία και νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αποτελέσματα του τεστ θα βγαίνουν εντός δύο ημερών και όσοι έχουν «θετικό» αποτέλεσμα θα μπορούν να συμπληρώνουν διαδικτυακά μία φόρμα ερωτήσεων για τις πρόσφατες κινήσεις τους και να γίνει καταγραφή της πιθανής διασποράς.

100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού

Τη δέσμευσή του να επενδύσει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι, ανακοίνωσε τον Ιανουάριο το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, ο Μαρκ Σούζμαν.