Το Instagram έφερε την τέχνη του κολάζ

Το Instagram έφερε την τέχνη του κολάζ

Το Layout επιτρέπει στους χρήστες της διάσημης πλατφόρμας να συνδυάζουν έως εννέα αγαπημένες τους εικόνες σε μια.

Το Instagram παρουσίασε μια νέα, δωρεάν εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες του να συνδυάζουν φωτογραφίες δημιουργώντας ένα κολάζ. Το Layout, όπως ονομάζεται η νέα εφαρμογή, είναι προς το παρόν διαθέσιμο για τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος iOS.

Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να ακούσει τους χρήστες του, οι οποίοι επιθυμούσαν να συνδυάζουν φωτογραφίες με αγαπημένα τους θέματα από ξεχωριστές φωτογραφίες αγαπημένων τους προσώπων και κατοικίδιων, έως φωτογραφίες από διάφορα μέρη.

Με τη νέα εφαρμογή, οι χρήστες της δημοφιλής πλατφόρμας ανάρτησης φωτογραφιών θα συνδυάζουν έως και εννέα φωτογραφίες με οποιοδήποτε θέμα σε μια, στο επιτρεπόμενο μέγεθος του Instagram.

Οι χρήστες επιλέγουν αρχικά μια εκ των προτεινόμενων φορμών εμφάνισης και στη συνέχεια παίρνουν τον καλλιτεχνικό έλεγχο στα χέρια τους. Μπορούν να αλλάξουν το μέγεθος τους, να περιστρέψουν κάθε μια από τις μικρές φωτογραφίες ή να προσθέσουν διάφορα εφέ. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν απευθείας μια σειρά φωτογραφιών στην εφαρμογή, εμφανίζοντάς τες με τη μέθοδο του Photo Booth.

Στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν το αποτέλεσμα του κολάζ τους στο Instagram, όπου μπορούν να συνεχίσουν περαιτέρω την επεξεργασία ως μία εικόνα.

Το Instagram επέλεξε να μην συμπεριλάβει το νέο εργαλείο στις δυνατότητες της ήδη υπάρχουσας εφαρμογής, αλλά να την παρουσιάσει ως ανεξάρτητη. Η περίπτωση θυμίζει την πολιτική του Facebook γύρω από την εφαρμογή Messenger.

To Instagram, άλλωστε, είχε ακολουθήσει τον συγκεκριμένο τρόπο προώθησης των νέων του εργαλείων και με την περίπτωση της εφαρμογής για timelapse βίντεο, την Hyperlapse.