Το Instagram καλωσορίζει την εποχή των emoji hashtags

Το Instagram καλωσορίζει την εποχή των emoji hashtags

Το δημοφιλές μέσο προσθέτει τη δυνατότητα χρήσης emoji πλάι σε ένα hastag καθώς και τρία νέα φίλτρα για τις φωτογραφίες των χρηστών του.

Το Instagram αποφάσισε να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη χρήση emoji εντός της πλατφόρμας του. Όπως ανακοίνωσε η πλατφόρμα, με αφορμή την εισαγωγή τριών νέων φίλτρων, το Instagram αποφάσισε να αναβαθμίσει τις εφαρμογές του σε iOS και Android, επιτρέποντας την χρήση ενός emoji (ή μιας ολόκληρης σειράς από αυτά) δίπλα από ένα hashtag.

Η αλλαγή αυτή θα επιτρέψει στους χρήστες να μπορούν να κατηγοριοποιούν τις εικόνες τους με βάση κάποιο emoji ενώ θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν και στη μηχανή αναζήτησης της πλατφόρμας. Μια παρόμοια λειτουργία αναζήτησης υποστηρίζει, άλλωστε, και το Bing.

«Κατά τα περασμένα χρόνια, τα emoji έγιναν μέρος μιας παγκόσμιας εικονικής γλώσσας» αναφέρει η ανακοίνωση στο blog του Instagram. «Με τα emoji hashtag,μπορείτε να ανακαλύψετε ακόμα περισσότερα προσθέτοντας τα στις φωτογραφίες σας και τα βίντεό σας, αναζητώντας τα στη σελίδα αναζήτησης και πατώντας πάνω τους όταν τα βλέπετε στις λεζάντες.»

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό αποτελεί δώρο στους χρήστες του Instagram με αφορμή την προσθήκη τριών νέων φίλτρων. Τα Reyes, Juno και Lark αντλούν έμπνευση από τις «εξωτερικές δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου».

Το Instagram σκοπεύει να συνεχίσει να συνεχίσει να προσθέτει νέα φίλτρα όλο και πιο συχνά. Άλλωστε δύο από τις πιο πρόσφατες προσθήκες του, τα Ludwig και Crema, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές των χρηστών του.