Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέλαβε δράση μετά το φιάσκο της υπόθεσης Siemens

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέλαβε δράση μετά το φιάσκο της υπόθεσης Siemens
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος εξέρχεται από τον Άρειο Πάγο, όπου κατέθεσε αίτηση για την κατ' εξαίρεση εκδίκαση της υπόθεση της Siemens, Αθήνα Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Παρέμβαση του Νίκου Παρασκευόπουλου για την επίσπευση της υπόθεσης.

Δύο αιτήσεις που κατέθεσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των δύο υποθέσεων της υπόθεσης Siemens που αναβλήθηκαν επ’ αόριστον, θα διαβιβαστούν εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παρασκευόπουλος ζήτησε από την κ. Δημητρίου την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που προβλέπει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα εκδίκαση των υποθέσεων εξαιρετικής φύσεως.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα έρθει σε επαφή με τις μεταφραστικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, για το χρόνο που απαιτείται για τη μετάφραση του βουλεύματος σε δύο γλώσσες, προκειμένου να ορίσει τη νέα δικάσιμο της δίκης, η οποία αναμένεται σε περίπου 5 μήνες.

Κατ’ εκτίμηση, η δικάσιμος της εν λόγω δίκης αναμένεται να προσδιοριστεί μετά από 5 μήνες.