Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για τα πυρηνικά: «Θα ανταποδώσουμε ενδεχόμενες επιθέσεις»

Το Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ για τα πυρηνικά: «Θα ανταποδώσουμε ενδεχόμενες επιθέσεις»
Photo: AFP
Εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ των δυο χωρών που εντείνει τις ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή.

Ισχυρή προειδοποίηση προς το Ισραήλ για το ενδεχόμενο επίθεσης σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έστειλαν την Πέμπτη οι Φρουροί της Επανάστασης, εν μέσω της σύγκρουσης μεταξύ των δυο χωρών που εντείνει τις ανησυχίες για τη Μέση Ανατολή.

Σε ανακοίνωση τους, οι Φρουροί ανέφεραν -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tansim- πως έχουν συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ.

«Τα χέρια μας είναι στην σκανδάλη. Είμαστε έτοιμοι να καταστρέψουμε στοχευμένες θέσεις στο Ισραήλ με ισχυρούς πυραύλους» τονίζεται από το ιρανικό ένοπλο σώμα.

«Εάν το Ισραήλ τολμήσει να χτυπήσει τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις, σίγουρα θα ανταποδώσουμε το χτύπημα» συμπληρώνουν οι Φρουροί της Επανάστασης.

«Μια αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και της πολιτικής μας, καθώς και των εκτιμήσεων που είχαν κοινοποιηθεί προηγουμένως, είναι απολύτως δυνατή» δήλωσε ο Αχμάντ Χαχταλάμπ, ο διοικητής που είναι υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια.

Σημειώνεται πως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει τον τελευταίο λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το οποίο η Δύση υποψιάζεται ότι έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Χαμενεΐ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η Τεχεράνη δεν επεδίωξε ποτέ την κατασκευή ή τη χρήση πυρηνικών όπλων, κάτι που απαγορεύει η θρησκεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: