Το Ισραήλ Τιμώμενη Χώρα στο Equity Investment Forum στην Αθήνα

Το Ισραήλ Τιμώμενη Χώρα στο Equity Investment Forum στην Αθήνα

Διακεκριμένοι Ισραηλινοί ειδικοί σε τομείς όπως η καινοτομία, η έρευνα και ανάπτυξη, τα επιχειρηματικά κεφάλαια.

Το Ισραήλ θα είναι Τιμώμενη Χώρα στο Equity Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί  στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ Α.Ε.) και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Έξι διακεκριμένοι Ισραηλινοί ειδικοί σε τομείς όπως η καινοτομία, η έρευνα και ανάπτυξη, τα επιχειρηματικά κεφάλαια (VCs), και το νομικό πλαίσιο που αφορά ευρεσιτεχνίες, θα δώσουν διαλέξεις ή θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου όπου θα μιλήσουν για ζητήματα όπως το Ισραηλινό οικοσύστημα υψηλής τεχνολογίας και οι μέθοδοι επιτυχίας, η Ισραηλινή προσέγγιση στην ενθάρρυνση της έρευνας και ανάπτυξης, τα επιχειρηματικά εργαλεία και η προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η εταιρική καινοτομία, καθώς και το νομικό πλαίσιο και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Στόχος των Ισραηλινών προσκεκλημένων είναι να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους και να εξετάσουν τις προοπτικές συνεργασίας με τους ‘Ελληνες συνάδελφούς τους, τόσο στα εργαστήρια όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν μαζί τους.  Σε αυτή την κατεύθυνση, στο πλαίσιο του Forum θα λάβει χώρα ειδική κλειστή ημερίδα δικτύωσης μεταξύ ελληνικών εταιριών επιχειρηματικών κεφαλαίων και της Ισραηλινής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), και της οργάνωσης Ισραηλινών Βιομηχανιών Προωθημένης Τεχνολογίας (Israel Advanced Technology Industries) (IATI) , τον μεγαλύτερο σύνδεσμο- ομπρέλα που εκπροσωπεί βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και τις επιστήμες τις ζωής στο Ισραήλ.

Σχολιάζοντας το επικείμενο συνέδριο, η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα, κυρία Ιρίτ Μπεν-Άμπα, δήλωσε ότι: “Είναι μεγάλη χαρά για μας που το Ισραήλ είναι η τιμώμενη χώρα στο Equity Investment Forum και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διοργανωτές για την ευγενική πρόσκλησή τους.  Ως Πρεσβεία έχουμε ήδη ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την περαιτέρω ενίσχυση της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας το οποίο περιλαμβάνει και επισκέψεις αρκετών Ισραηλινών ειδικών (mentors) στην Ελλάδα. Οι υψηλού επιπέδου Ισραηλινοί ομιλητές σε αυτό το συνέδριο θα συμβάλλουν ακόμα περισσότερο στην δημιουργία συνεργειών μεταξύ των Ισραηλινών και Ελληνικών οικοσυστημάτων επιχειρηματικότητας.”

Οι Ισραηλινοί ομιλητές είναι:

Karin Mayer Rubinstein, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Israel Advanced Technology Industries (IATA), τον μεγαλύτερο σύνδεσμο- ομπρέλα που εκπροσωπεί βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και τις επιστήμες τις ζωής στο Ισραήλ.

http://www.iati.co.il/team/

Dr. Yehoshua (Shuki) Gleitman), Πρόεδρος της εταιρείας Capital Point Ltd και πρώην Επικεφαλής Επιστήμων (Chief Scientist) του Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας του Ισραήλ.

http://www.capitalpoint.co.il/index.php/people/board-of-directors/3-dr-yehoshua-gleitman

Yigal Erlich,  Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Yozma Group, o οποίος είναι και ένας από τους “πατέρες” της Ισραηλινής βιομηχανίας επιχειρηματικού κεφαλαίου.

http://www.yozma.com/team/yigal_erlich.asp

Ehud Levy, Γενικός εταίρος της Cannan Partners Israel, επιχειρηματίας και επενδυτής με τεράστια εμπειρία στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

http://www.canaan.com/israel/ehud-levy/

Boaz Kantor, Εκπαιδευτής Καινοτομίας της At&T Israel

https://www.linkedin.com/in/boazkantor

Ehud Hausman, Ανώτερο στέλεχος και δικηγόρος με ειδίκευση στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και επικεφαλής του τμήματος υψηλής τεχνολογίας του Δικηγορικού Γραφείου, Reinhold Cohn.

http://www.rcip.co.il/en/our-team/ehud-hausman/