Το καλύτερο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο

Το καλύτερο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο

Ολοκληρώθηκε ο Διεθνής διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟΝ 2015.

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 7ος Διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου, όπου έλαβαν μέρος 74 δείγματα-προϊόντα.

Ο Πρόεδρος της 8μελής επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού ποιότητας ο Κος Μανώλης Σαλιβαράς με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση και μακρόχρονη εμπειρία στη γευσιγνωσία, τις συμβουλές και τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου και αντιπρόεδρος η Κα Αλίκη Γαλή επικεφαλής γευσιγνώστης της ομάδας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ξεχώρισαν τα καλύτερα.

1/5

Ταυτόχρονια, πραγματοποιήθηκε και ο 7ος διαγωνισμός συσκευασίας εξαιρετικού παρθένου Ελαιόλαδου Αριστείον στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Την επόμενη μέρα στις 17 Μαΐου ολοκληρώθηκε η απονομή των βραβείων και για τους δυο διαγωνισμούς σε αίθουσα του ξενοδοχείου. Έλαβαν μέρος 30 δείγματα-προϊόντα.

Ο πρόεδρος της 8μελής επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού ποιότητας ο Κος Μανώλης Σαλιβαράς με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση και μακρόχρονη εμπειρία στη γευσιγνωσία, τις συμβουλές και τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου και αντιπρόεδρος η Κα Αλίκη Γαλή επικεφαλής γευσιγνώστης της ομάδας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού βράβευσαν τους καλύτερους.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.

Η συμμετοχή προϋποθέτει ορθή προετοιμασία και υποβολή της υποψηφιότητας εντός του ενδεδειγμένου χρονικού διαστήματος. Στον διαγωνισμό συμμετέχουν μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

1/6

Δείτε τους νικητές ΕΔΩ