Το Κατάρ «σκότωσε» την προσφορά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ανοίγει ο δρόμος για τον Τζιμ Ράτκλιφ

Το Κατάρ «σκότωσε» την προσφορά για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ανοίγει ο δρόμος για τον Τζιμ Ράτκλιφ
Photo: pixabay.com
Προσέφεραν πάνω από 5 δισ. στερλίνες (6,1 δισ. δολάρια) για την Γιουνάιτεντ, όταν η τρέχουσα αξία συλλόγου υπολογίζεται στα 3,3 δισ. στερλίνες.

Η ομάδα επενδυτών από το Κατάρ που είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται να απέσυρε την προσφορά για την εξαγορά του συλλόγου της Premier League, «στρώνοντας» το πεδίο για τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το επενδυτικό group από το Κατάρ -με επικεφαλής του Σεϊχ Τζασίμ Μπι Χαμάντ Αλ Θάνι– είχε προσφέρει πάνω από 5 δισ. στερλίνες (6,1 δισ. δολάρια) για την Γιουνάιτεντ, όταν η τρέχουσα αξία συλλόγου υπολογίζεται στα 3,3 δισ. στερλίνες.

Η προσφορά δεν ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών του συλλόγου, της οικογένειας των Αμερικανών Γκλέιζερ, δήλωσαν άνθρωποι με γνώση του θέματος

Η σχεδόν πολυετής διαδικασία υποβολής προσφορών έχει ταλαιπωρηθεί από καθυστερήσεις, με τις προσφορές να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των Γκλέιζερ, ύψους 6 δισεκατομμυρίων στερλινών, τις διχογνωμίες μεταξύ των ιδιοκτητών σχετικά με το αν θα πουλήσουν και σε ποια τιμή, και τους φόβους για δικαστικές διενέξεις από τους μετόχους μειοψηφίας.

Το Bloomberg ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι ο Ράτκλιφ είχε αναδειχθεί ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την πρόσφατα αναθεωρημένη προσφορά του Βρετανού δισεκατομμυριούχου να του δίνει το προβάδισμα έναντι των Καταριανών.

Σύμφωνα με τους όρους που συζητούνται, ο Ράτκλιφ θα μπορούσε να κάνει προσφορά για ορισμένες από τις μετοχές που κατέχουν τόσο οι Γκλέιζερς όσο και οι επενδυτές μειοψηφίας στη Γιουνάιτεντ.

Ο Ράτκλιφ μπορεί να καταλήξει με ένα αρχικό μερίδιο περίπου 25% στο σύλλογο, σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αποτιμήσει τον σύλλογο σε περισσότερα από 5 δισ. στερλίνες

Ο Βρετανός στη συνέχεια θα αυξήσει σιγά-σιγά την ιδιοκτησία του στον σύλλογο σε σταθερά υψηλότερες αποτιμήσεις.

Οποιαδήποτε προσφορά από τον Ράτκλιφ θα μπορούσε ακόμα να διακινδυνεύσει την αντίδραση των μετόχων μειοψηφίας, συμπλήρωσε το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com