Το «λάθος στοίχημα» της Samsung με το Galaxy S6

Το «λάθος στοίχημα» της Samsung με το Galaxy S6

Η επενδυτική τράπεζα  Oppenheimer προσπαθεί να εξηγήσει τις, μέχρι στιγμής, «χαμηλές εμπορικές πτήσεις» του Galaxy S6.

H Samsung επέλεξε να βασιστεί για την εμπορική επιτυχία του Galaxy S6 Edge σε μερικές πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις στο hardware, σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Αλλά για την επενδυτική τράπεζας Oppenheimer η στρατηγική της να μην εξοπλίσει με αντίστοιχες αλλαγές και το software του νέου της smartphone, υπήρξε ένα «λάθος ποντάρισμα».

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να καταποντίζονται στην αγορά της Κίνας, υποχωρώντας στο μισό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Την ίδια ώρα, οι παραγγελίες του νέου smartphone της, του Galaxy S6, δεν είναι τόσες πολλές ενώ οι πωλήσεις του iPhone της Apple συνεχίζουν να αυξάνονται.

Σύμφωνα με την Oppenheimer οι πωλήσεις του νέου έξυπνου κινητού της Samsung παρουσιάζουν υστέρηση εξαιτίας των περιορισμένων αλλαγών στο λογισμικό σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας.

«Όταν κοιτάμε τη ναυαρχίδα της Samsung το 2015, to Galaxy S6 Edge, σχεδόν όλες οι διαφοροποιήσεις του αφορούν το hardware: μια CPU με τεχνολογία αιχμής, κυρτή οθόνη, μεταλλικές λεπτομέρειες στη κάσα όπως στο iPhone, αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μπροστινό μέρος και κάμερα με OIS», αναφέρει το σημείωμα της έρευνας της τράπεζας. «Την ίδια στιγμή, βλέπουμε ελάχιστη βελτίωση στην software της διεπαφής με τον χρήστη της Samsung και τίποτα ενδιαφέρον να προστίθεται για τους χρήστες που έχουν κάποια προηγούμενης γενιάς συσκευή.»   

Αυτό που «σώζει» κάπως την υπόληψη της Samsung είναι πως δεν βρίσκεται μόνη σε αυτή την κατάσταση. Όπως παρατηρεί η Oppenheimer, τους τελευταίους εννέα μήνες οι κατασκευαστές τηλεφώνων που χρησιμοποιούν συστήματα Android δεν κατάφεραν να προσφέρουν ανταγωνιστικές λύσεις που θα βοηθούσαν να αναστρέψουν την υποχώρηση των πωλήσεών τους, σε σχέση με την επέλαση των iPhones.