Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο έχει ένα… Boeing στον βυθό του

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο έχει ένα… Boeing στον βυθό του

Το νέο αξιοθέατο βρίσκεται στο Μπαχρέιν, κόστισε 50 εκατ. δολάρια και εκτείνεται σε 100.000 τετραγωνικά μέτρα.

Αναδυόμενος τουριστικός κόμβος, το Μπαχρέιν, δημιούργησε και το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο για να προσελκύσει τους λάτρεις των καταδύσεων.

Εκατό χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, μια επένδυση που κόστισε 50 εκατομμύρια δολάρια και ένα πραγματικό Boeing σε βάθος 70 μέτρων, αποτελούν το νέο αξιοθέατο που θα ανοίξει τις πύλες τους επόμενους μήνες στον Περσικό Κόλπο, στα ανοικτά των ακτών του Μπαχρέιν. Πρόκειται για ένα μουσείο αφιερωμένο στους δύτες, οι καλύτεροι από τους οποίους θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο αεροπλάνο και να θαυμάσουν από κοντά το βυθό

Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας δόθηκε μεγάλη προσοχή στην οικολογική βιωσιμότητα με τη χρήση υλικών με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Επιπλέον, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι κατάλληλα για να ενσωματωθούν τέλεια στο θαλάσσιο οικοσύστημα, έτσι ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη των κοραλλιών.

Οι ιδιοκτήτες του θαλάσσιου πάρκου αγόρασαν το Boeing που είχε αποσυρθεί λόγω παλαιότητας και γύρω από την άτρακτο σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό οικοσύστημα.