Το μεγάλο «comeback» του Τράβις Κάλανικ στον κόσμο των startups

Το μεγάλο «comeback» του Τράβις Κάλανικ στον κόσμο των startups

Σύντομα ο συνιδρυτής και πρώην CEO της Uber θα αναλάβει το «τιμόνι» μίας μικρής εταιρείας ακινήτων.

Ο Τράβις Κάλανικ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Uber, ανακοίνωσε την Τρίτη μέσω ενός tweet ότι το επενδυτικό του κεφάλαιο αγοράζει μία startup εταιρεία ακινήτων, την City Storage Systems (CSS) για 150 εκατομμύρια δολάρια. Και αυτό δεν είναι το μοναδικό νέο: Ο ίδιος ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα αναλάβει το ρόλο του CEO στην εταιρεία.

Ο Κάλανικ έγινε γνωστός στον κόσμο των επιχειρήσεων μόλις έγινε συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Uber, μια θέση την οποία διατήρησε μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι είναι μπλεγμένος σε μία σειρά σκανδάλων.

Σημειώνεται ότι ο πρώην CEO της Uber πούλησε πρόσφατα το 29% από το 10% των μετοχών που διέθετε στην εταιρεία, μία κίνηση που αποτελεί μέρος της συμφωνίας με τον όμιλο της SoftBank, ο οποίος έλαβε το 17,5% της Uber, κυρίως αγοράζοντας μετοχές από επενδυτές και εργαζομένους.

Στη συμφωνία με τη SoftBank η αξία της Uber άγγιξε τα 48 δισ. δολάρια, περίπου 30% λιγότερο από την προηγούμενη εκτίμησή της, αξίας 68 δισ. δολαρίων.

Η CSS είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την αγορά ακινήτων και έχει σκοπό να αγοράσει «κτίρια που βρίσκονται σε κακή κατάσταση, κυρίως σε χώρους στάθμευσης, λιανικής και βιομηχανικής χρήσης», σύμφωνα με τον Κάλανικ, προσθέτοντας ότι σήμερα υπάρχουν ακίνητα συνολικής αξίας δέκα δισ. δολαρίων διαθέσιμα προς ανακαίνιση/αναδιαμόρφωση. Επιπλέον, ο ίδιος παρουσίασε δυο υπηρεσίες της CSS: Το CloudKitchens, το οποίο παρέχει υπηρεσίες για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις παράδοσης τροφίμων και το CloudRetail, το οποίο υποστηρίζει τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης.

Σήμερα, η CSS απασχολεί σήμερα 15 άτομα και σύμφωνα με τον Κάλανικ η εταιρεία αναζητά νέο προσωπικό.