Το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας των video games στην έκθεση E3

REUTERS

Στην Electronic Entertainment Expo το virtual reality σύμπαν των παιχνιδιών γίνεται πια πραγματικότητα. Όσο πιο εικονική τόσο πιο συναρπαστική.

Το μεγαλύτερο event στο χώρο των video games ολοκληρώνεται σήμερα στο Λος Άντζελες. Περίπου 300 εταιρείες παρουσίασαν 1.600 τίτλους και προϊόντα σε 50.000 επαγγελματίες του χώρου.

Για πρώτη φορά φέτος η έκθεση δέχτηκε και 5.000 παίκτες, επαγγελματίες ή σοβαρούς ερασιτέχνες, με στόχο να τους δώσει πρόσβαση στα μελλοντικά παιχνίδια και έτσι οι εκθέτες να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα, το word of mouth, αλλά και τα σχόλια των ανθρώπων που είναι οι καλύτεροι πελάτες τους.

A man plays Sony's Project Morpheus "London Heist" video game with a virtual reality headset and move controllers at the Sony PlayStation booth at the Electronic Entertainment Expo, or E3, in Los Angeles, California, United States, June 16, 2015. REUTERS/Lucy Nicholson  - RTX1GTA2

Σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών, το 2014 η βιομηχανία software και hardware στο gaming είχε έσοδα $22,4 δισ., αύξηση 8% σε σχέση με το 2012. Το mobile gaming απέφερε περισσότερα από $25 εκατ.

Στο πεδίο της… μάχης τώρα, τον πρώτο λόγο είχαν τα VR της Oculus και της Sony, με τις HTC και Valve να παρευρίσκονται επίσης. Όλοι τους πρόσφεραν μια γεύση του μέλλοντος που ήδη, όμως, αναπτύσσεται αλματωδώς σήμερα με αποκορύφωμα το Oculus Touch, το σύστημα με το οποίο ο παίκτης κρατά στα χέρια του δύο χειριστήρια και τα κινεί τρισδιάστατα στο χώρο σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κάσκα.

People wear Oculus VR headsets as they play Three One Zero's "Adrift" video game at the Electronic Entertainment Expo, or E3, in Los Angeles, California, United States, June 16, 2015. REUTERS/Lucy Nicholson  - RTX1GSQF

Οι ακριβείς τιμές όλων αυτών των συστημάτων δεν είναι ακόμα γνωστές, άλλωστε οι παράγοντες της αγοράς λένε ότι το VR gaming θα καθυστερήσει λίγο ακόμα από το να γίνει κυρίαρχος παίκτης. Ναι μεν έχει το λεγόμενο wow factor και εντυπωσιάζει, αλλά λίγοι έχουν τα χρήματα και τη διάθεση να επενδύσουν πραγματικά.

A man plays the "Forza Motorsport 6" video game simulator at the Microsoft Xbox booth at the Electronic Entertainment Expo, or E3, in Los Angeles, California, United States, June 16, 2015. REUTERS/Lucy Nicholson  - RTX1GTAT