Το μήνυμα της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Το μήνυμα της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα στην Τουρκία
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) σε χειραψία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνάντηση που είχαν, στην Άγκυρα, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015. Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, με το προσφυγικό να αποτελεί βασικό θέμα της ατζέντας του. Μετά την παρακολούθηση του φιλικού μεταξύ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου των δύο χωρών, χθες το βράδυ, οι Τσίπρας και Νταβούτογλου είχαν το μεσημέρι στην Άγκυρα, επίσημη συνάντηση εργασίας. Είχε επίσης συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ενώ με τους αρχηγούς των κομμάτων θα συναντηθούν αργότερα μέσα στην ημέρα. Ενώ νωρίτερα συναντήθηκε στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

«Ναι» σε δημοκρατία, σταθερότητα, διάλογο, αλληλοσεβασμό.

Μήνυμα υποστήριξης της σταθερότητας και της δημοκρατίας στην Τουρκία στέλνει η Αθήνα, μέσω κυβερνητικών πηγών, μετά το δημοψήφισμα.

Παράλληλα όμως με την επισήμανση, ότι η Ελλάδα θέλει μια Τουρκία, αρωγό στο διάλογο και τη συνεργασία, στη βάση του αλληλοσεβασμού.

Αναλυτικά, το σχόλιο των κυβερνητικών πηγών έχει ως εξής: «Παρακολουθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη γείτονα και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Οι αποφάσεις του τουρκικού λαού για το μέλλον του θα γίνουν σεβαστές. Εμείς στηρίζουμε τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στη γείτονα. Επιθυμούμε μια Τουρκία που να συνεισφέρει στο διάλογο και τη συνεργασία μας στη βάση του αλληλοσεβασμού», καταλήγει το σχόλιο πηγών της ελληνικής κυβέρνησης.