Το μήνυμα των ΗΠΑ στον Τσίπρα για χρέος και μέτρα

Το μήνυμα των ΗΠΑ στον Τσίπρα για χρέος και μέτρα

Τι είπε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών στον πρωθυπουργό την Πέμπτη.

Ευελιξία στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους ήταν τα δύο αιτήματα που έστειλε εκ νέου ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, την Πέμπτη σε Αθήνα και Βρυξέλλες, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης σειράς επαφών για να γεφυρωθεί το χάσμα που προκάλεσε η αναβολή του έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.

Όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι ευέλικτες προκειμένου να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις για την οικονομική μεταρρύθμιση της Ελλάδας, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέρεται πως οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην «σημασία» η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να «συνεργαστούν εποικοδομητικά» για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Λιού τόνισε «τη σημασία η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της να φέρει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο δρόμο μέσω σημαντικής ελάφρυνσης χρέους».