Το «μυστικό» της iSquare για την πορεία στην κορυφή

Το «μυστικό» της iSquare για την πορεία στην κορυφή
Στελέχη της εταιρείας που μας έμαθε τι σημαίνει Apple μιλούν στο Fortune Greece για το πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζονται η επιμονή και η σκληρή δουλειά.

Για πάνω από μια δεκαετία η iSquare έχει συνδέσει το όνομα και την πορεία της με την Apple. Η εταιρεία που φέρνει στη χώρα μας τα προϊόντα της πολυτιμότερης επιχείρησης του κόσμου, κατά κάποιο τρόπο, μας έμαθε τι πραγματικά σημαίνει να είσαι μέρος του οικοσυστήματος της Apple και έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας να επωφεληθούν από τη χρήση των προϊόντων της.

Λαμβάνοντας, επιπλέον, υπόψη τις εξαιρετικές επιδόσεις της iSquare με διπλασιασμό των μεγεθών της τα τρία τελευταία χρόνια, καταλαβαίνουμε γιατί η αγορά έφερε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την εταιρεία στις 20 κορυφαίες θέσεις της φετινής λίστας Most Admired Companies του Fortune Greece.

Με αφορμή αυτά τα πολύ θετικά νέα για την εταιρεία, μιλήσαμε με τον Κωστή Σταυρόπουλο, Πρόεδρο & CEO της iSquare, και την διοικητική της ομάδα και μάθαμε από πρώτο χέρι πώς είναι να οδηγείς ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στη χώρα μας στην επόμενη μέρα.

Κωστής Σταυρόπουλος, Πρόεδρος & CEO της iSquare
Κωστής Σταυρόπουλος, Πρόεδρος & CEO της iSquare

Η  iSquare βρίσκεται φέτος στις top 20 Most Admired Companies στην Ελλάδα. Πώς αισθάνεστε για αυτήν τη διάκριση;

Φέτος είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που η iSquare βρίσκεται στο Top 20 Most Admired Companies και νιώθουμε υπερηφάνεια και πολλή χαρά για αυτή μας τη διάκριση. Είναι μια ακόμα επιβράβευση της σκληρής δουλειάς και προσπάθειας όλων μας στην iSquare. Οι δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες αυτά τα 13 χρόνια μάς πείσμωσαν και μας έκαναν να βάζουμε υψηλούς στόχους που τους πετυχαίναμε, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Και συνεχίζουμε δυναμικά.

Η περίοδος της πανδημίας ανέδειξε όσο ποτέ άλλοτε τα δυνατά σημεία της ψηφιακής μετάβασης επιχειρήσεων, αλλά και επαγγελματιών. Με ποιους τρόπος συνέβαλε η  iSquare και η τεχνολογία της σε αυτήν την τεχνολογική «κούρσα» των τελευταίων μηνών;

H iSquare, ως επίσημος διανομέας της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, διαθέτει προϊόντα που είναι κατάλληλα, απόλυτα εξοπλισμένα και έτοιμα για απομακρυσμένη εργασία, μάθηση ακόμα και διασκέδαση, χρόνια τώρα. Έτσι, οι πελάτες μας από την πρώτη μέρα είχαν ό,τι χρειάζονταν για να μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται απρόσκοπτα, να επικοινωνούν με τους συνεργάτες, φίλους και συγγενείς, να εκπαιδεύονται ακόμα και να γυμνάζονται. Από το απλό πράγμα ότι όλοι οι υπολογιστές Mac, τα iPad αλλά και τα iPhone έχουν υψηλής ευκρίνειας οθόνες και ανάλυσης κάμερες για τέλειες βιντεοκλήσεις έως ότι όλες οι εφαρμογές που χρειάζονταν, αλλά και χρειάζονται ακόμα για απομακρυσμένη επικοινωνία λειτουργούν άψογα και συνεργάζονται τέλεια μεταξύ τους. Αυτή ήταν πάντα η υπεροχή της Apple, ότι κατασκευάζει προϊόντα που ενσωματώνουν καινοτομίες και προηγμένες τεχνολογίες.

Πώς καταφέρατε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις την περίοδο της πανδημίας και με ποιους τρόπους άλλαξε το δικό σας επιχειρηματικό μοντέλο;

Με ψύχραιμες κινήσεις και καλή συνεργασία με όλους καταφέραμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά και να ικανοποιήσουμε τη μεγάλη ζήτηση που είχαν τα προϊόντα μας. Σίγουρα δεν ήταν εύκολη η μετάβαση στο 100% τηλε-εργασία. Χρειάσθηκε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ομαδικά, αν και απομακρυσμένα, και να βρούμε τρόπους να καλύψουμε την έλλειψη της δια ζώσης επικοινωνίας. Φαντασθείτε ότι κόψαμε και βασιλόπιτα διαδικτυακά, με παράδοση κατ’ οίκον ενός πλήρους μεσημεριανού μαζί με κομμάτι βασιλόπιτας, ενώ παράλληλα είχαμε οργανώσει διάφορες online διασκεδαστικές δραστηριότητες. Αλλά για εμάς υπερτερεί η συνεργασία στο γραφείο όλοι μαζί, η αλληλεπίδραση μεταξύ των ομάδων, οι ανθρώπινες σχέσεις και η κουλτούρα που «χτίζεται» όταν είμαστε κοντά.

Πώς κινείται την τελευταία διετία το brand Apple στην Ελλάδα; Τι προτιμούν οι καταναλωτές και ποιες συσκευές απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη δημοφιλία;

To brand της Apple συνεχίζει να είναι αγαπητό και θα συμφωνήσετε μαζί μου, σίγουρα όχι τυχαία. Το πιο δημοφιλές είναι σαφώς η ναυαρχίδα των προϊόντων της Apple, δηλαδή το iPhone, μετά είναι το iPad και οι υπολογιστές Mac και μεγάλο μερίδιο τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κερδίζουν τα AirPods και το Apple Watch. Γενικά όλο το οικοσύστημα κερδίζει μερίδια, άλλα πάνω απ’ όλα κερδίζει αγάπη και εμπιστοσύνη στις καρδιές των πελατών μας!

Τι σημαίνει για τα στελέχη της iSquare η διάκρισή της στη φετινή λίστα των Most Admired Companies;

«Πρώτα απ’ όλα  σημαίνει αναγνώριση της αξίας της ομάδας μας, των ανθρώπων που είναι η κινητήρια δύναμη μας για ακόμα πιο πάνω, πιο μπροστά, πιο δυνατά». Κική Μπ.

«Η επιτυχια δεν είναι πάντοτε απόλυτη:  αυτό που μετράει είναι το θάρρος που παίρνουμε να συνεχίζουμε μέσα από τέτοιες διακρίσεις». Χάρης Κ.

«Χαρά, δικαίωση και υπερηφάνεια για την αναγνώριση της προσπάθειας  των ανθρώπων της iSquare, αποφασιστικότητα, εργατικότητα, συνέπεια και αισιοδοξία τα εφόδια για μια εξίσου επιτυχημένη συνέχεια». Γιώργος Δ.

«Οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και η ομάδα της iSquare 12 χρόνια τώρα αλλάζει τη θέση της Apple στον τεχνολογικό χάρτη της χώρας και η αναγνώριση δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για τη συνέχεια» Κωστής Λ.

«Η διάκριση αυτή με γεμίζει υπερηφάνεια για όσα καταφέραμε σε δύσκολες συνθήκες για όλους μας. Ταυτόχρονα αποδεικνύει περίτρανα ότι η σκληρή δουλειά μέσα από μια ομαδική προσπάθεια οδηγεί σε εξαιρετικά αποτελέσματα που αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται». Έφη Κ.

«Η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, είναι επιτυχία και ευθύνη ταυτόχρονα. H αποστολή μας συνεχίζεται και έχουμε το κίνητρο, την ομάδα και όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον». Ειρήνη Π.

*To άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

*Φωτογραφίες: Σύλβια Διαμαντοπούλου