Το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας

Το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας

Δεν μπορείτε να χτίσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση χωρίς αυτό το στοιχείο.

του Κουνάλ Σοντ

Το να είσαι «εκθετικός» μπορεί να μετασχηματίσει κάθε επιχείρηση προς το καλύτερο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Βασικά, το να υπηρετείς έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό σου.

Οι εκθετικοί επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται μόνο να πηγαίνουν καλά, αλλά και να κάνουν το καλό.

Βρείτε το «γιατί» σας, ευθυγραμμίστε το με το πάθος σας, και προσπαθήστε να εμπνεύσετε την ομάδα σας να φτιάξει κάτι που επιλύει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου – αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχετε την επιδραστικότητα που κάθε επιχειρηματίας επιδιώκει.

Η οικοδόμηση μιας επιτυχημένης επιχείρησης είναι ένας μαραθώνιος. Και είναι δύσκολο να πάτε μπροστά δίχως ένα ισχυρό «γιατί». Το να ξέρετε τον σκοπό σας θα δώσει ώθηση σε οποιονδήποτε συνδέεται με την επιχείρησή σας. Ο σκοπός λειτουργεί ως ηθική πυξίδα, ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται οι πρώτες σημαντικές προκλήσεις.

Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας Πίτερ Διαμαντίδης λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις. Εάν η ομάδα σας είναι ενθουσιασμένη με το μέλλον που δημιουργείτε, όλοι μαζί συλλογικά θα είστε ασταμάτητοι.

Αλλά από πού πρέπει να ξεκινήσετε; Πρώτα, πρέπει να μετασχηματιστείτε εκ των έσω. Κατανοήστε τον σκοπό σας και γνωστοποιήστε τον στον οργανισμό σας. Στη συνέχεια, δημιουργήστε μια κουλτούρα που καθοδηγείται από την αποστολή της επιχείρησής σας. Ο Έλον Μασκ είναι ένα καλό παράδειγμα. Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος των SolarCity, Tesla Motors και SpaceX, έχει ως αποστολή την αλλαγή του κόσμου και της ανθρωπότητας. Βεβαιωθείτε ότι οι επιχειρηματικές σας αποφάσεις στηρίζονται στην ενσυναίσθηση, και εκμεταλλευτείτε καινοτόμες τεχνολογίες για να επιλύσετε πραγματικά προβλήματα σε νέες αγορές.

Για παράδειγμα, η τεχνολογία από μόνη της είναι απλώς ένα εργαλείο για την επιτάχυνση της αλλαγής. Αλλά όταν χρησιμοποιείται για την παροχή δωρεάν ίντερνετ σε όλο τον κόσμο ή για την παράδοση φαρμάκων στις πιο φτωχές οικονομίες, αποκτά μια μετασχηματιστική ιδιότητα. Όχι μόνο σώζει ζωές, αλλά βελτιώνει και την ποιότητα της ζωής αυξάνοντας την πρόσβαση και τις ευκαιρίες