Το νέο «χρυσό» επενδυτικό πεδίο για την Comcast και τη Goldman Sachs; Ο σχεδιασμός γάμων!

Το νέο «χρυσό» επενδυτικό πεδίο για την Comcast και τη Goldman Sachs; Ο σχεδιασμός γάμων!
Photo: pixabay.com

Οι δύο εταιρικοί «γίγαντες» μόλις «έριξαν» 100 εκατομμύρια δολάρια στον συγκεκριμένο κλάδο.

της Lucinda Shen

Οι γάμοι είναι μια χαρούμενη οικογενειακή υπόθεση αλλά, ταυτόχρονα, και μια δύσκολη αποστολή. Σκεφθείτε απλά το άγχος που έχει το ζευγάρι που διοργανώνει έναν γάμο – απ’ το να βεβαιωθεί ότι η θεία δεν θα κάτσει δίπλα στην κουνιάδα που δεν χωνεύει, μέχρι να φροντίσει για τα λουλούδια και για ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Όλα αυτά κάνουν τον γάμο μια εκδήλωση γεμάτη στρες τόσο για τη νύφη όσο και για τον γαμπρό.

Τώρα, οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να εξορθολογίσει κάπως τη διοργάνωση του γάμου και τοποθετούν 100 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Σειράς Δ’ στη Zola, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για να υποβάλλουν τα νιόπαντρα ζευγάρια την αίτηση εγγραφής στο σχετικό μητρώο.

Η συγκεκριμένη startup ξεκίνησε επίσης μια σειρά από δωρεάν εργαλεία το 2017, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν ιστοσελίδες γάμου και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις απαντήσεις στις προσκλήσεις τους, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η πλατφόρμα σε «one stop shop» («κατάστημα μιας στάσης») για τους καταναλωτές.

Με αυτά τα κεφάλαια, η επιχείρηση ελπίζει να γίνει κρίσιμος «παίκτης» στην εξαιρετικά προσοδοφόρα βιομηχανία σχεδιασμού γάμων.

«Είναι σίγουρο ότι θα χτίσουμε περισσότερα προϊόντα με βάση το τι μας ζητάνε τα ζευγάρια», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Zola, Shan-Lyn Ma. «Ο σχεδιασμός γάμου είναι ακατάστατος και κατακερματισμένος. Επιδιώκουμε να γίνουμε αυτοί στους οποίους θα έρχονται όλοι για να σχεδιάσουν κάθε βήμα του γάμου τους, από τον αρραβώνα μέχρι την πρώτη επέτειό τους».

Η Zola αναφέρει ότι έχει εξυπηρετήσει 500.000 διαφορετικά ζευγάρια από τότε που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Η εταιρεία διαθέτει περίπου 600 συνεργαζόμενους συνεργάτες – συμπεριλαμβανομένων των Vitamix, Soulcycle και Sonos – προσφέροντας συνολικά περίπου 60.000 προϊόντα.

Πάντως, η Ma επισημαίνει ότι η startup δραστηριοποιείται, τουλάχιστον προς το παρόν, σε μια περιορισμένη αγορά 2 εκατομμυρίων ζευγαριών που αρραβωνιάζονται ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι το να γίνει το όνομα Zola γνωστό στην αγορά των millennials είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρείας. Κι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο, όπως λέει η Ma, η Zola επέλεξε επιχειρήσεις με ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως η Comcast Ventures, για να ηγηθούν του γύρου χρηματοδότησης. Εκεί συμμετείχαν επίσης η NBC Universal και η Goldman Sachs Investment Partners.

Στην εταιρεία έχουν συνολικά επενδυθεί 140 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής.