Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google θα φέρει την επανάσταση στις «selfies»

Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google θα φέρει την επανάσταση στις «selfies»
In Brussels, Belgium, on March 21, 2023, the Google Bard web page is seen on screen with Google AI on mobile during the launches. (Photo Illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Google αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να «δημιουργεί ατελείωτες selfies», ώστε να μην χρειάζεται να ποζάρετε για να τραβήξετε φωτογραφίες

Η λήψη των δικών σας φωτογραφιών για το Instagram μπορεί σύντομα να ανήκει στο παρελθόν, χάρη σε ένα νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η Google Research. Μπορεί να δημιουργήσει ρεαλιστικές selfies ενός χρήστη έχοντας εκπαιδευτεί από πραγματικές εικόνες του ατόμου.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη των ανθρώπων να ποζάρουν για να τραβήξουν φωτογραφίες του εαυτού τους∙ δηλαδή, θα μπορεί να «δημιουργεί ατελείωτες selfies», όπως είπε ο Ρόμπερτ Γουόνκ, αντιπρόεδρος του Google Creative Lab. Θα μπορούσε επίσης να έχει τεράστιο αντίκτυπο στους influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί από τους οποίους περνούν τις μέρες τους βγάζοντας selfies με κομψά ρούχα και σε μοντέρνα εστιατόρια.

Ο Τζέιμς Μανίικα, ανώτερος αντιπρόεδρος έρευνας, τεχνολογίας και κοινωνίας της Google, δήλωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας Cannes Lions την Τετάρτη ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στον δημιουργικό τομέα. Θα ήταν ένας καταλύτης και απελευθερωτής της ανθρώπινης τέχνης στα επόμενα χρόνια, είπε, παρομοιάζοντάς την με την εφεύρεση της φωτογραφικής μηχανής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία για πρώτη φορά, πολλοί ανησύχησαν ότι σηματοδοτούσε το τέλος της τέχνης επειδή απειλούσε να διαταράξει σημαντικούς τομείς εργασίας, όπως η ζωγραφική τοπίων και η προσωπογραφία», είπε ο Μανίικα. «Ωστόσο, από πολλές απόψεις αποδείχθηκε ότι ισχύει το αντίθετο. Απαλλαγμένοι από την ανάγκη για ακριβή αναπαραγωγή της πραγματικότητας, οι ζωγράφοι πήγαν σε νέες αναζητήσεις που οδήγησαν στην άνοδο του ιμπρεσιονισμού, του μοντερνισμού και άλλων ρευμάτων».

Με το εργαλείο DreamBooth της Google, μπορεί να έρθει η μέρα της κρίσης της ίδιας της φωτογραφίας. Το DreamBooth είναι ένα εργαλείο μετατροπής κειμένου σε εικόνα που αναπτύχθηκε από τη Google Research και το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 2022. Οι άνθρωποι μπορούν να τροφοδοτήσουν το εργαλείο με εικόνες και στη συνέχεια να ζητήσουν να παραγάγει περισσότερες εικόνες που είναι παρόμοιες.

Και άλλες εταιρείες προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες δημιουργίας εικόνων, όπως η Lensa AI, η οποία χρησιμοποιεί το Stable Diffusion (ένα μοντέλο μετατροπής κειμένου σε εικόνα) για τη δημιουργία selfies χρηστών με διαφορετικά ρούχα. Αλλά η Google είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που άρχισε να «παίζει» με το δικό της εργαλείο δημιουργίας selfies. Επίσης, τα περισσότερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για selfies, συμπεριλαμβανομένου της Lensa, απέχουν πολύ από το να είναι φωτορεαλιστικά και μοιάζουν περισσότερο με κινούμενα avatar παρά με αληθινά άτομα. Το DreamBooth παράγει πιο ρεαλιστικές εικόνες που μπορεί να περάσουν για πραγματικές εικόνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com