Το νέο «πράσινο» μπουκάλι της Coca Cola

Το νέο «πράσινο» μπουκάλι της Coca Cola

Το νέο μπουκάλι της Coca- Cola είναι φτιαγμένο από φυτά.

Η Coca Cola παρουσίασε την Τετάρτη το νέο της μπουκάλι στην έκθεση Expo του Μιλάνου. Το μπουκάλι είναι πλαστικό, όμως η χρήση προϊόντων πετρελαίου αντικαταστάθηκε από τη χρήση προϊόντων ζαχαροκάλαμου.

Η νέα φιάλη της Coca-Cola εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η εταιρεία για την κατασκευή δοχείων από ανακυκλώσιμα υλικά. Το «PlantBottle» της Coca Cola έκανε την εμφάνισή του το 2009 και αποτελούνταν κατά 30% από φυτικές ύλες. Η βελτιωμένη εκδοχή του PlantBottle είναι το πρώτο μπουκάλι της εταιρείας που έχει φτιαχτεί 100% από φυτικά υλικά.

Η Coca-Cola γνωστοποίησε ότι το ζαχαροκάλαμο που χρησιμοποιείται στα PlantBottles προέρχεται από τη Βραζιλία. Περιέχουν, επίσης, προϊόντα αποβλήτων από την Ινδία, τα οποία έχουν απομείνει από την επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου.

Από το 2009, η Coca-Cola έχει διανείμει περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια «πράσινα» μπουκάλια σε περισσότερες από 40 χώρες. Η εταιρεία εκτιμά ότι έχει μειώσει κατά 319.000 μετρικούς τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Περίπου το 30% των φιαλών Coca-Cola στη Βόρεια Αμερική είναι PlantBottles, αλλά μόνο το 7% των φιαλών Coca-Cola σε όλο τον κόσμο κατασκευάζεται από φυτικές ύλες. Η εταιρεία σημειώνει πως στόχος της είναι να χρησιμοποιεί αποκλειστικά PlantBottles μέχρι το 2020.