Το νέο στοίχημα των Starbucks θα φέρει στα ταμεία τους 3 δισ. δολάρια!

Το νέο στοίχημα των Starbucks θα φέρει στα ταμεία τους 3 δισ. δολάρια!

Το νέο σχέδιο για να μπουν δυναμικά στη «χώρα του τσαγιού».

Τα Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ παγκοσμίως, παρουσίασε τη νέα της σειρά από τσάι, την Teavana, στην Ασία, με την οποία έχει ως στόχο να αυξήσει τα κέρδη της έως 3 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η σειρά Teavana θα περιλαμβάνει ροφήματα όπως matcha, μαύρο τσάι με γκρέιπφρουτ και μέλι, παγωμένο πράσινο τσάι με αλόη και φραγκόσυκο, θα κυκλοφορήσει σε 6.200 καταστήματα της Ασίας αυτό το φθινόπωρο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα καταστήματα.

Το κοινό της Ασίας είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά της ποικιλίες τσάι στα τέλη Αυγούστου, ενώ η επέκταση σε Ιαπωνία και Ινδία έχει δρομολογηθεί για Οκτώβρη και Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, είναι η πρώτη φορά που τα Starbucks κάνουν μια κίνηση τέτοιας κλίμακας απ’ το 2008.

Η εταιρεία λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τη κουλτούρα και τη παράδοση που έχει η Ασία στο τσάι και γι αυτό δε διστάζει να πάρει αυτό το ρίσκο. Η Vera Wang , διευθύντρια για τη σειρά προϊόντων καινοτομίας των Starbucks σε Κίνα και Ασία-Ειρηνικό δήλωσε ότι η νέα σειρά έχει ως στόχο να φέρει μια σύγχρονη εμπειρία τσαγιού που θα προσελκύσει περισσότερους νέους πελάτες.

Να σημειωθεί πως αγορά του τσάι αξίζει 125 δισ. δολάρια παγκοσμίως και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε κατανάλωση ποτών στον κόσμο, μετά το νερό.