Το νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia υπόσχεται έως 30 φορές πιο γρήγορες ταχύτητες

Το νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia υπόσχεται έως 30 φορές πιο γρήγορες ταχύτητες
Jensen Huang, co-founder and chief executive officer (CEO) of Nvidia, speaks during a media roundtable in Kuala Lumpur on December 8, 2023. (Photo by Mohd RASFAN / AFP) Photo: AFP
Amazon, Google, Microsoft και OpenAI, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το νέο chip-ναυαρχίδα της εταιρείας σε υπηρεσίες cloud-computing.

Η Nvidia παρουσίασε το τελευταίο της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης (AI), το οποίο, όπως λέει, μπορεί να εκτελέσει ορισμένες εργασίες 30 φορές ταχύτερα από τον προκάτοχό του.

Η εταιρεία κατέχει μερίδιο αγοράς 80% και ελπίζει να εδραιώσει την κυριαρχία της.

Εκτός από το τσιπ B200 «Blackwell», ο διευθύνων σύμβουλός της, Τζένσεν Χουάνγκ, παρουσίασε λεπτομερώς μια νέα σειρά εργαλείων λογισμικού στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της.

Το BBC υπενθυμίζει πως η Nvidia είναι η τρίτη πιο πολύτιμη εταιρεία στις ΗΠΑ, πίσω μόνο από την Microsoft και την Apple.

Οι μετοχές της έχουν αυξηθεί κατά 240% τον τελευταίο χρόνο και η χρηματιστηριακή της αξία άγγιξε τον περασμένο μήνα τα 2 τρισ. δολάρια.

Η Nvidia δήλωσε ότι σημαντικοί πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Google, Microsoft και OpenAI, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το νέο chip-ναυαρχίδα της εταιρείας σε υπηρεσίες cloud-computing και για τις δικές τους προσφορές AI.

Είπε επίσης ότι τα νέα εργαλεία λογισμικού, που ονομάζονται μικρουπηρεσίες, βελτιώνουν την αποδοτικότητα του συστήματος, ώστε να διευκολύνεται η ενσωμάτωση ενός μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης στις εργασίες μιας επιχείρησης.

Άλλες ανακοινώσεις περιλαμβάνουν μια νέα σειρά τσιπ για αυτοκίνητα που μπορούν να τρέξουν chatbots μέσα στο όχημα. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι κινεζικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων BYD και Xpeng θα χρησιμοποιήσουν και οι δύο τα νέα της τσιπ.

Ο κ. Χουάνγκ παρουσίασε επίσης μια νέα σειρά τσιπ για τη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: