Το Netflix αυξάνει τις τιμές μετά την απαγόρευση των κοινών κωδικών

Το Netflix αυξάνει τις τιμές μετά την απαγόρευση των κοινών κωδικών
Netflix sign in page displayed on a laptop sscreen and Netflix logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on January 2, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το Netflix είδε σημαντική αύξηση του αριθμού των συνδρομητών του και θέτει νέους στόχους.

Κερδοφόρους καρπούς αποδίδει όπως φαίνεται η απαγόρευση εκ μέρους του Netflix της χρήσης κοινών κωδικών, καθώς ο γίγαντας του streaming, σύμφωνα με όσα ανέφερε μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου, πρόσθεσε 9 εκατομμύρια συνδρομητές, έναντι προβλέψεων για περίπου 6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές.

Στον απόηχο αυτών των νέων, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 12% μετασυνεδριακά.

Σημειώνεται πως στα σχέδια του Netflix είναι η αύξηση τιμών για τους βασικούς και premium συνδρομητές στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, με άμεση ισχύ.

Ειδικότερα, οι συνδρομητές της βασικής υπηρεσίας στις ΗΠΑ θα δουν τον μηνιαίο λογαριασμό τους να αυξάνεται κατά 2 δολάρια στα 11,99 δολάρια, ενώ οι premium συνδρομές θα αυξηθούν κατά 3 έως 22,99 δολάρια. Οι βασικοί συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πληρώσουν επιπλέον 1 £ ή 7,99 £, με τις premium συνδρομές να αυξάνονται κατά 2 £ σε 17,99 £.

Η Netflix δήλωσε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ότι η προσπάθεια περιορισμού της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης ενίσχυσε την αύξηση των συνδρομητών και των εσόδων της τα δύο τελευταία τρίμηνα, προσθέτοντας ότι η το κύμα ακυρώσεων ήταν χαμηλότερο από το αναμενόμενο.

Η τριμηνιαία αύξηση των συνδρομητών ήταν η ισχυρότερη από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν τα lockdown οδήγησαν σε άλμα τις νέες εγγραφές. «Λόγω πληθωρισμού» οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν πως θα χτυπηθούν με αυξήσεις τιμών [και] όρια κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, ενώ μπορεί να υπάρξουν διαφημίσεις», δήλωσε ο Scott Purdy, επικεφαλής μέσων ενημέρωσης της KPMG. «Τα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτοί οι μοχλοί λειτουργούν, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα».

Στο μεταξύ, κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών σημείωσε ο γίγαντας του streaming Netflix, χάρη στην εκτίναξη που παρουσίασε ο αριθμός των συνδρομητών του.

Πιο αναλυτικά, για το γ’ τρίμηνο του έτους η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη ύψους 1,7 δισ. δολαρίων ή 3,73 δολαρίων ανά μετοχή έναντι 3,10 δολαρίων το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της FactSet ανέμεναν χαμηλότερα κέρδη, της τάξης των 3,49 δολαρίων ανά μετοχή..

Επίσης, η εταιρεία κατέγραψε έσοδα ύψους 8,54 δισ. δολαρίων, έναντι 7,9 δισ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, ευθυγραμμιζόμενη με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση συνδρομητών κατά 8,76 εκατομμύρια χρήστες, έναντι 6,1 εκατομμύρια νέους συνδρομητές που υπολόγιζαν οι αναλυτές.

Σε ό,τι αφορά το guidance για το τρέχον τρίμηνο, το Netflix ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα 8,7 δισ. δολαρίων και κέρδη 2,15 δολαρίων ανά μετοχή, ελαφρώς χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών, που αναμένουν έσοδα 8,78 δισ. δολαρίων και κέρδη 2,16 δολαρίων ανά μετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: