Το ‘πε και το ‘κάνε: Η Harley-Davidson πάει Κίνα με ένα νέο μοντέλο – «τέρας»

Το ‘πε και το ‘κάνε: Η Harley-Davidson πάει Κίνα με ένα νέο μοντέλο – «τέρας»
epa06839844 Harley Davidson Motorcycles are seen at the Boston Harley Davidson dealership in Revere, Massachusetts, USA 25 June 2018. As a result of the ongoing trade policy changes, Harley Davidson Inc., stated in a SEC filing, 'To address the substantial cost of this tariff burden long-term, Harley-Davidson will be implementing a plan to shift production of motorcycles for EU destinations from the US to its international facilities to avoid the tariff burden.' EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει μαζί με την Qianjiang μια νέα μοτοσυκλέτα των 338 κ.εκ.

Η Zhejiang Qianjiang Motorcycle υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Harley-Davidson για την κυκλοφορία μιας μικρής μοτοσικλέτας στην Κίνα έως τα τέλη του 2020.

Η μοτοσικλέτα των 338 κ.εκ. που σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού η Qianjiang και η Harley-Davidson θα διατεθεί προς πώληση αρχικά στην Κίνα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και άλλες ασιατικές αγορές, ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση η Qianjiang.

Η νέα μοτοσικλέτα και ο κινητήρας της θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Qianjiang, στην πόλη Γουενλίνγκ, στην επαρχία Τζετζιάνγκ της ανατολικής Κίνας.

Η Zhejiang Qianjiang Motorcycle, που ιδρύθηκε το 1985, είναι θυγατρική του ομίλου Geely Technology Group, που ειδικεύεται στην έρευνα, την ανάπτυξη, την κατασκευή και την πώληση μοτοσικλετών, κινητήρων καθώς και βασικών εξαρτημάτων. Το 2005, η εταιρία απέκτησε την Benelli, την ιταλική εταιρία μοτοσικλετών με ιστορία 100 ετών.

Από τον Ιούλιο του 2018 που η Harley-Davidson ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει τη νέα γενιά μοτοσικλετιστών σε όλο τον κόσμο, ο όμιλος συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της στην Κίνα και να επενδύει μεταξύ άλλων στο μάρκετινγκ και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Πέρυσι, οι λιανικές της πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 27% σε σχέση με το 2017.