Το περιβάλλον ύφεσης στη Γερμανία «κρύβει» ευκαιρίες, λέει η Goldman Sachs

Το περιβάλλον ύφεσης στη Γερμανία «κρύβει» ευκαιρίες, λέει η Goldman Sachs
«Δεν πρόκειται για βαθιά ύφεση» αναφέρει ο Οπενχάιμερ για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Γερμανία βρίσκεται εν μέσω ενός περιβάλλοντος ύφεσης αλλά αυτό χωρίς αυτό να εμποδίζει την παρουσία ευκαιριών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Ο επικεφαλής ανάλυσης παγκόσμιων μετοχών του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, Πίτερ Οπενχάιμερ, δήλωσε στο CNBC πως «η θέση που αντιμετωπίζει η γερμανική οικονομία αυτή τη στιγμή οφείλεται πραγματικά σε διάφορους παράγοντες», με τις προκλήσεις στον τομέα της μεταποίησης, την απογοητευτική ώθηση που έδωσε η Κίνα στο επανάνοιγμα της οικονομίας μετά από το lockdown για τον κορονοϊό και το υψηλότερο ενεργειακό κόστος να συμβάλλουν στην ύφεση της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

«Δεν πρόκειται για βαθιά ύφεση, αλλά προφανώς έχει πληγεί περισσότερο τις οικονομικές προκλήσεις» υποστήριξε ο Οπενχάιμερ.

Το CNBC κάνει λόγο για τις τελευταίες προειδοποιήσεις για ύφεση στη Γερμανία, την ώρα που τα επίσημα στοιχεία έδειξαν συρρίκνωση της οικονομίας κατά 0,3% στο α’ τρίμηνο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάντως, το στέλεχος της Goldman υποστηρίζει πως υπάρχουν θετικά στοιχεία στη γερμανική οικονομία, όπως υποστήριξε ο Οπενχάιμερ.

«Η αγορά μετοχών κρατάει αρκετά καλά και υπάρχουν ορισμένα φωτεινά σημεία, νομίζω, όσον αφορά τη δραστηριότητα στην οικονομία» ανέφερε ο Όπενχάϊμερ, υπογραμμίζοντας τις «ευκαιρίες» στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Γερμανίας.

Ακόμα, η Goldman υποστηρίζει σε έκθεση της πως ο βασικός δείκτης του γερμανικού χρηματιστηρίου (DAX) θα καταγράφει «παχιές και επίπεδες» αποδόσεις για τους επενδυτές, όπως και τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

«Βραχυπρόθεσμα, θα μπορούσαμε να δούμε μια ανάκαμψη του DAX συνδυασμένη με assets που σχετίζονται με την Κίνα», ανέφερε η τράπεζα προσθέτοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος το κινεζικό εμπόριο να μην δώσει τόσο μεγάλη οικονομική ώθηση όσο αναμένεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com