Το πλαίσιο για τη σωτηρία της ΔΕΗ: Ιδιωτικοποίηση δικτύων, αναζήτηση στρατηγικών κακοπληρωτών και επενδυτής

Το πλαίσιο για τη σωτηρία της ΔΕΗ: Ιδιωτικοποίηση δικτύων, αναζήτηση στρατηγικών κακοπληρωτών και επενδυτής
«Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να σώσει τη ΔΕΗ, χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να σώσει τη ΔΕΗ, χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές. Όπου απαιτείται θα ιδιωτικοποιηθούν δίκτυα και θα εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε «αφού εξυγιανθεί η επιχείρηση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής».

Τη Δευτέρα αναμένονται τα σπουδαία για τη ΔΕΗ όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. «Το πρόβλημα είναι τεράστιο» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ και πρόσθεσε, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (20.07.2019) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγκατέλειψε το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και απαξίωσε, όπως είπε, την εταιρία. «Δεν υπάρχει η λύση του στρατηγικού επενδυτή. Δεν υπάρχει, πια, μεγάλη και μικρή ΔΕΗ. Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Πόσο θα κοστίσει; 5 δισεκατομμύρια. Πού θα τα βρούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή ΔΕΗ, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραμετρική», τόνισε.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός» είπε και χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «αυτοπαγιδευμένη». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τη διοίκηση της ΔΕΗ πως «έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη αυξήσεις στα τιμολόγια. Όμως, έτσι, θα χάσεις πελάτες που θα πάνε στους ανταγωνιστές. Αυτό πληρώνουμε», συνέχισε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Το είδαμε και τώρα στη διαχείριση της κρίσης στη Χαλκιδική», πρόσθεσε ο υπουργός Ενέργειας, που ευχαρίστησε το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ για τις προσπάθειές τους αλλά σημείωσε πως ο ίδιος έψαχνε μόνος του γεννήτριες στην ελεύθερη αγορά γιατί όσες υπήρχαν είχαν σταλεί στην Κρήτη και στη Σαντορίνη για να μην καταρρεύσουν τα νησιά τα νησιά το καλοκαίρι.

Όταν ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτήθηκε αν η ΔΕΗ μπορεί να αντέξει μέχρι να βρεθεί και να υλοποιηθεί το σχέδιο σωτηρίας, είπε πως υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος. «Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο, θα είμαστε επιφυλακή αν έχουμε καύσωνες να υπάρχουν προειδοποιήσεις κυρίως προς επιχειρήσεις. Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο», είπε και επανέλαβε ότι την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης υπήρχε διακοπή ρεύματος στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

«Διερωτώμαι που θα φτάσει το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ, να κουνάνε το δάχτυλο σε εμένα. Επί ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ έχασε το 83% της αξίας της στο Χρηματιστήριο» επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «δεν παριστάνω τον αλάθητο».