Το πρώτο ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV έρχεται στην Ελλάδα

Το πρώτο ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV έρχεται στην Ελλάδα

Στις 14 Νοεμβρίου η παρουσίαση του Mitsubishi Outlander PHEV.

Η κατηγορία των SUV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και οι κατασκευαστές αυτοκίνητων δημιουργούν νέες προτάσεις οι οποίες έχουν περιορισμένο οικολογικό αποτύπωμα.

H Mitsubishi εκμεταλλεύεται την εμπειρία της στα οχήματα ελεύθερου χρόνου για να ενισχύσει την παρουσία της στην διεθνή αγορά. Η τελευταία δημιουργία της ανοίγει νέους δρόμους στην ανάπτυξη των SUV, γιατί διαθέτει καινοτομική τεχνολογία που εξασφαλίζει τετρακίνηση, χωρίς την χρήση κεντρικού άξονα μετάδοσης της κίνησης.

Πρόκειται για το Mitsubishi Outlander PHEV δεύτερης γενιάς, το πρώτο ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο SUV με μόνιμη τετρακίνηση. Οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 40.000 στην ευρωπαϊκή αγορά και η ελληνική αντιπροσωπεία αποφάσισε να το εισάγει στην χώρα μας.

Η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2015, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και φιλοξενείται στην αίθουσα Ξιφασκίας, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο.

Το νέο Outlander PHEV είναι το πρώτο Plug-in Hybrid της ιαπωνικής μάρκας. Εξοπλίζεται με έναν βενζινοκινητήρα, τρεις ηλεκτροκινητήρες και εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης. Ο βενζινοκινητήρας 2.000 κ.εκ. κινεί τους μπροστινούς τροχούς σε συνεργασία με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Ο δεύτερος ηλεκτροκινητήρας φορτίζει τις μπαταρίες και ο τρίτος υψηλής απόδοσης κινεί μόνο τους πίσω τροχούς.

Έτσι εξασφαλίζεται η τετρακίνηση χωρίς την χρήση κεντρικού άξονα. Οι μπαταρίες φορτίζονται από τον βενζινοκινητήρα καθώς και από μια κοινή πρίζα στο γκαράζ είτε στο δημόσιο παρκινγκ σε ειδικούς χώρους παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Στις αρχές του 2016 θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις του στην Ελλάδα.

Εκτός από το Outlander PHEV οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το ανανεωμένο ASX, το οποίο μετά από 5 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά διατίθεται με δύο νεους κινητήρες. Έναν πετρελαιοκινητήρα προδιαγραφών Euro-6 με ιπποδύναμη 114 ίππων και ροπή 27,4 χλγμ. καθώς επίσης και ένα βενζινοκινητήρα 1.6 MIVEC ιπποδύναμης 117 ίππων και ροπή 15,6 χλγμ.

Επίσης θα εκτεθεί και μικρότερο μέλος της οικογένειας, το Space Star, που αποτελεί την πρόταση της μάρκας στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.