Το πρώτο τετ α τετ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη: Οι υποκλοπές και οι «δίαυλοι επικοινωνίας»

Το πρώτο τετ α τετ Κασσελάκη – Ανδρουλάκη: Οι υποκλοπές και οι «δίαυλοι επικοινωνίας»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη (Δ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, Αθήνα Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κυριάρχησε το θέμα των παρακολουθήσεων στον διάλογο μπροστά στις κάμερες.

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Μπροστά στις κάμερες, ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, σημειώνοντας την ανάγκη να «υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε, σε ένα πολιτικό πεδίο, σχέσεις εμπιστοσύνης και συναινέσεως όπου είναι δυνατό».

«Υπηρετούμε πάνω απ’ όλα τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις. Από την πλευρά μας, οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και χτίζοντας πάνω σε αυτό, το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών», ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε: «εμείς προσπαθήσαμε με θεσμικό τρόπο να το αναδείξουμε. Θλίβομαι πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή τη στάση απέναντι στις ανεξάρτητες Αρχές» και πρόσθεσε: «η αγωνία του πρωθυπουργού να πετύχει τη συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών κι ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ράμμο, κάτι που έγινε για πρώτη φορά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, διότι τις προηγούμενες φορές είχε γίνει από υπουργόυς του και ΜΜΕ, τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση. Εμείς, από πέρυσι τον Ιούλιο, με τη νομική μας ομάδα, κινηθήκαμε και στην ελληνική Δικαιοσύνη, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην επιτροπή PEGA. Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η πλειοψηφία τη κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων που είχαμε εμείς ζητήσει να έρθουνε όπως τον κ. Δημητριάδη και τους επίμαχους επιχειρηματίες. Πιστεύω πως με τη θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα κατορθώσουμε να μην υπάρξει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοι αυτού του παρακράτους να οδηγηθούν εκεί που πρέπει, δηλαδή στη Δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ζήτημα για την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για τη συγκρότηση των διοικήσεων των Ανεξάρτητων Αρχών, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρχει συναίνεση και προσθέτοντας πως «εμείς δεν ερωτηθήκαμε». Ο κ. Ανδρουλάκης συμφώνησε με τον κ. Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας πως «τα 3/5 είναι επί της ουσίας για να υπάρξει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων».

Παράλληλα, μίλησε «πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή καθώς δεν έχουνε συμπληρωθεί τα 3/5. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να ακυρωθεί και πιστεύω πως όλα τα μέλη που συμμετείχαν, μπορούν να πάρουν ανάλογη πρωτοβουλία για να διασφαλίσουν ότι η επιλογή προσώπων στις ανεξάρτητες Αρχές θα γίνεται πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: