Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
epa10480501 Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) shakes hands with US Secretary of State Antony Blinken (R), during their meeting in Athens, Greece, 20 February 2022. Blinken, who arrived from Ankara, met with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis and is expected to focus on cooperation in the field of defense and energy security, as well as the mutual commitment of the US and Greece to the defense of democracy. EPA/YANNIS KOLESIDIS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπλίνκεν στο φόντο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με αντικείμενο τον πόλεμο του Ισραήλ με την Χαμάς και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Μέση Ανατολή.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για την καταδίκη της τρομοκρατίας της Χαμάς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα.

Επανέλαβε, δε, την αυξανόμενη ανησυχία του για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Σημειώνεται πως η επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στο φόντο της επίσκεψης του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τουρκία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογο του, Χακάν Φιντάν, με την Άγκυρα να επιμένει στην ανάγκη κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Φιντάν υπογράμμισε στον Μπλίνκεν πως το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει να στοχεύει άμαχους και να εκτοπίζει ανθρώπους στη Γάζα, όπως ανέφεραν τουρκικές πηγές στο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: