Το Qatargate κλονίζει την αξιοπιστία της ΕΕ

Το Qatargate κλονίζει την αξιοπιστία της ΕΕ
BRUSSELS, BELGIUM - JULY 6 : European Union flags are seen waving outside the EU Commission Building in Brussels, Belgium on July 6, 2021. Dursun Aydemir / Anadolu Agency (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την ανησυχία του για τον αντίκτυπο του σκανδάλου Qatargate.

Το σκάνδαλο διαφθοράς «Qatargate» που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «δραματικό και επιζήμιο για την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ στο Politico.

Ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι ανησυχεί πολύ για τις κατηγορίες της βελγικής αστυνομίας για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά εναντίον νυν και πρώην μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Πρέπει πρώτα να πάρουμε μαθήματα από αυτό και να καταλήξουμε σε μια δέσμη μέτρων για να αποφύγουμε τέτοια πράγματα — για να αποτρέψουμε τη διαφθορά στο μέλλον σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Politico.

Eπιπροσθέτως, επισήμανε ότι το σκάνδαλο «καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για εμάς να επικεντρωθούμε στις οικονομικές και ενεργειακές κρίσεις που επηρεάζουν τις ζωές των ευρωπαίων πολιτών αυτή τη στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ