Το Rocket Internet «σήκωσε» 1 δισ. δολάρια και τα επενδύει σε startups

Το Rocket Internet «σήκωσε» 1 δισ. δολάρια και τα επενδύει σε startups

Η εταιρεία στηρίζει τις νέες "hot" επιχειρήσεις του διαδικτύου.

Το Rocket Internet Capital Partners Fund, ο επενδυτικός βραχίονας του γερμανικού κολοσσού ανακοίνωσε πώς εξασφάλισε το ποσό του 1 δισ. δολαρίων – χρήματα τα οποία θα επενδυθούν σε startups που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ή που έχουν ξεκινήσει να είναι κερδοφόρες.

Οι επενδύσεις θα προσανατολιστούν σε εταιρείες που ασχολούνται με software, e-commerce, fintech, marketplaces και τον τουρισμό, σύμφωνα με το Rocket Internet.

Το ταμείο υποστηρίζουν μια ομάδα από «διαφορετικούς επενδυτές του εξωτερικού, αποτελούμενη από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, συνταξιοδοτικά ταμεία, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, ιδρύματα και άτομα με υπέρογκες περιουσίες» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Τέλος, η Goldman Sachs International ήταν η τράπεζα που ανέλαβε να συγκεντρώσει το νέο γύρο κεφαλαίων για το επενδυτικό ταμείο.

«Το RICP κατάφερε να φτάσει το ανώτατο όριο του 1 δις. Δολαρίων (hard cap) αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα με το ταμείο» δήλωσε ο CEO του Rocket Internet, Oliver Samwer.