Το σχέδιο της Bayer για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα

Το σχέδιο της Bayer για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην Ελλάδα
epa07568903 (FILE) - The logo of German pharmaceutical giant Bayer AG is seen in Wuppertal, Germany, 09 April 2019, reissued 14 May 2019. Media reports on 14 May 2019 state that a California jury has awarded a couple who claimed weedkiller Roundup was responsible for their cancer 2 billion US dollars or 1.7 billion euros in a case brought against German pharmaceutical group Bayer. Bayer denied the allegations. EPA/SASCHA STEINBACH *** Local Caption *** 55113909 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συμπληρώνοντας 65 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, η εταιρεία ετοιμάζεται να ρίξει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις δραστηριότητές της.

Σε ενδυνάμωση της παρουσίας στην χώρα μας προχωράει Bayer, που συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Bayer Ελλάς, Ανδρέας Πόλνερ, η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα με μεγάλη σημασία και έμπνευση για την Bayer, μιας που αποτελεί την πατρίδα της ιατρικής και της καινοτομίας.

Ο κ. Πόλνερ υπογράμμισε ότι η Bayer Ελλάς δεσμεύεται να κάνει την παρουσία της στην Ελλάδα ακόμη πιο ισχυρή, πιο καινοτόμο και πιο βιώσιμη, επισημαίνοντας ότι η εταιρία θα γιορτάσει την μακρόχρονη παρουσία της στην Ελλάδα και θα μοιραστεί το όραμά της για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας.

Ο κ. Πόλνερ υπενθύμισε στους προσκεκλημένους ότι η Bayer είναι παρούσα στην Ελλάδα για σχεδόν έναν αιώνα. Τα προϊόντα της Bayer διατέθηκαν στην Ελλάδα το 1925 μέσω του τότε τοπικού διανομέα PATHINA AG και 30 χρόνια αργότερα, το 1955, ιδρύθηκε η Bayer Ελλάς ως τοπική θυγατρική της Bayer AG.

Μιλώντας γενικότερα για το όραμα της Bayer είπε ότι επικεντρώνεται στους τομείς της καινοτομίας, της βιωσιμότητας και της δέσμευσής της στη χώρα. Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα της Bayer και οδηγεί καθημερινά όλες τις προσπάθειες μας να διαμορφώσουμε το μέλλον, δημιουργώντας παγκόσμιες λύσεις για την υγεία και τη διατροφή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο υιοθετούμε μια ολιστική προσέγγιση στην καινοτομία μέσω της εκτενούς έρευνας και ανάπτυξης, επενδύοντας πάνω από το 12% των ετήσιων πωλήσεών μας, μέσα από πρωτοβουλίες ανοιχτής καινοτομίας που μπορούν να οδηγήσουν στην από κοινού ανακάλυψη τεχνολογιών αιχμής, με προγράμματα καινοτομίας για τους εργαζόμενους και κοινωνική καινοτομία που βοηθάει την Bayer να αναπτύξει συνεργασίες, που βελτιώνουν τη ζωή και την κοινωνία, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πόλνερ ανέλαβε επικεφαλής τόσο της Bayer Ελλάς όσο και του Τομέα Φαρμάκων σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία την 1η Αυγούστου 2019, διαθέτοντας εκτενή εμπειρία και τεχνογνωσία σε υψηλόβαθμες θέσεις στην εταιρία. Διαθέτει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Witten/Herdecke της Γερμανίας και το Universidad de Concepcion της Χιλής.