Το «σήριαλ» των παγκόσμιων γιγάντων της μπύρας συνεχίζεται

Το «σήριαλ» των παγκόσμιων γιγάντων της μπύρας συνεχίζεται

Η προσπάθεια εξαγοράς ύψους 104 δισ. δολαρίων της SABMiller από την AB InBev δεν σταματά εδώ.

Την Τετάρτη το ΔΣ της SABMiller απέρριψε την πρόταση ύψους 104 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της ζυθοποιίας από την ανταγωνίστρια AB InBev. Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

Η AB InBev φαίνεται πως όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον πλανήτη. Γι’ αυτό και πήρε την πρότασή της για πληρωμή του τεράστιου αυτού ποσού σε ρευστό και την πήγε απευθείας στους μετόχους της SABMiller.

Ο CEO της AB InBev, Κάρλος Μπρίτο, δήλωσε ότι η πρόταση της εταιρείας του ήταν εξαιρετική, αλλά παρόλα αυτά το ΔΣ της SABMiller τη θεώρησε χαμηλότερη από όσο πραγματικά αξίζει η επιχείρηση. Για αυτό, όπως είπε ο Μπρίτο, οι μέτοχοι της SABMiller έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν τη δική τους άποψη για το θέμα.

Η Altria Group, ο μεγαλύτερος μέτοχος της SABMiller, έχει ήδη γνωστοποιήσει την απόφασή της να κάνει δεκτή την πρόταση εξαγοράς, όμως ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχός της αρνήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της AB InBev είναι 44% μεγαλύτερη από την παρούσα αξία των μετοχών της SABMiller, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Μπρίτο αναρωτήθηκε αν πρόκειται ποτέ να δει η εταιρεία τη μετοχή της σε τόσο υψηλή τιμή.