Το Spotify αποκτά τα δικά του μουσικά βραβεία (Βίντεο)

Το Spotify αποκτά τα δικά του μουσικά βραβεία (Βίντεο)
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2019, ο συνολικός αριθμός των ενεργών χρηστών του Spotify αυξήθηκε κατά 30% στα 248 εκατομμύρια.

Το Spotify έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να οργανώσει τα πρώτα του μουσικά βραβεία, των οποίων η λίστα των νικητών βασίζεται εξ ολοκλήρου σε δεδομένα που προέρχονται από το τι ακούν οι χρήστες της πλατφόρμας.

«Τα τραγούδια που επιλέγετε, οι συνήθειές σας και τα μοτίβα που ακούτε μουσική θα βοηθήσουν να καθορίσουμε τις κατηγορίες των βραβείων, τους φιναλίστ και τους νικητές των Spotify Awards με το να παρέχουμε μια πραγματική αντιπροσώπευση του τι ακούν οι φανς», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. «Να περιμένετε μια τελετή βραβείων που πραγματικά ανταποκρίνεται στο τι ακούν στην πλατφόρμα μας οι συνδρομητές», συμπλήρωσε.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εκδοχή των Billboard Music Awards από την Spotify, για τα οποία οι περισσότεροι φιναλίστ και νικητές βασίζονται στις πωλήσεις και στα δεδομένα από το streaming και το engagement των χρηστών. Τα υπόλοιπα βραβεία που κυριαρχούν στον χώρο της μουσικής, είναι τα Grammy Awards, όπου οι νικητές προέρχονται από τις ψήφους ανθρώπων της βιομηχανίας και τα American Music Awards, τα οποία καθορίζονται από ανοιχτό poll των φανς.

Ο στόχος των Spotify Awards είναι σχετικά προφανής: Η εταιρεία θέλει να παροτρύνει τους φανς να ψηφίσουν με τα… αφτιά τους, με το να ακούν, δηλαδή, όσο περισσότερη μουσική μπορούν από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες στην πλατφόρμα. «Σημειώστε την ημερομηνία και ξεκινήστε το streaming», ανέφερε η Spotify σε ανακοίνωσή της.

Τα πρώτα Spotify Awards θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο Μάρτιο, στην Πόλη του Μεξικό. Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με το παράρτημα Turner Latin America της WarnerMedia για να αναμεταδώσει την εκδήλωση live, στις 5 Μαρτίου 2020, σε όλες τις ισπανόφωνες χώρες της περιοχής. Σύμφωνα με το Spotify, η Πόλη του Μεξικό είναι το μεγαλύτερο single market, με περισσότερους ακροατές σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη, όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο και το Παρίσι. Το Spotify κυκλοφόρησε στο Μεξικό το 2013.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2019, ο συνολικός αριθμός των ενεργών χρηστών του Spotify αυξήθηκε κατά 30% στα 248 εκατομμύρια. Η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες όσον αφορά τις επί πληρωμή εγγραφές- αύξηση 31% χρόνο με τον χρόνο, στα 113 εκατ. στο τέλος της περιόδου.

Παρακολουθήστε το βίντεο της ανακοίνωσης για τα πρώτα Spotify Awards: