Το Spotify συγκέντρωσε ένα δισ. δολάρια μετατρέψιμου χρέους

Το Spotify συγκέντρωσε ένα δισ. δολάρια μετατρέψιμου χρέους
Photo:

Καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των μουσικών υπηρεσιών streaming, το Spotify δημιουργεί περισσότερα κεφάλαια.

Η μουσική υπηρεσία streaming Spotify αντλεί ακόμη περισσότερα χρήματα για τα ταμεία της. Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική εταιρεία έχει συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο μετατρέψιμου χρέους από τους επενδυτές του, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Στον νέο γύρο χρηματοδότησης, μάλιστα, συμμετείχαν η TPG και το hedge fund Dragoneer μαζί με πελάτες της Goldman Sachs.

Παρότι διαθέτει τους περισσότερους χρήστες από οποιαδήποτε άλλη ομοειδή εφαρμογή, το Spotify αντιμετωπίζει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, κυρίως από την αντίστοιχη υπηρεσία της Apple η οποία έκανε το ντεμπούτο της το καλοκαίρι και ήδη έχει περισσότερους από 11 εκατομμύρια συνδρομητές.

«Δεδομένου ότι η ζήτηση νέου περιεχομένου συνεχίζει να αυξάνεται, το Spotify χαρακτηρίζεατι ως καλά τοποθετημένο στην πορεία για την οικοδόμηση της κορυφαίας αγοράς για καταναλωτές, καλλιτέχνες και τη μουσική βιομηχανία στο σύνολό της», δήλωσε στέλεχος της TPG και προσέθεσε: «Η χρηματοδότηση αυτή προσφέρει τους απαραίτητους στρατηγικούς πόρους για να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της εταιρείας».