Το στοίχημα της Bayer να αλλάξει τη γεωργία

Το στοίχημα της Bayer να αλλάξει τη γεωργία

Οι νέες συμφωνίες της εταιρείας και οι καινοτομίες στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

 

Νέες συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο γεωργικό τομέα, αλλά και με ερευνητικά ινστιτούτα και με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για Συνεργασία στη Γεωργία (IICA) ανακοίνωσε η Bayer στη Fruit Logistica 2019 στο Βερολίνο.

Το IICA, με 34 χώρες-μέλη, έχει υπογράψει μία γενική σύμβαση συνεργασίας για την προώθηση της ασφάλειας των τροφίμων και τη βιώσιμη ανάπτυξη στη γεωργία. Η στρατηγική συνεργασία με τη Bayer στοχεύει να καθοδηγήσει τη βιώσιμη γεωργία και να υποστηρίξει τις χώρες της Αμερικής να πετύχουν ασφάλεια για τα τρόφιμα διαμέσου κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς όπως η βιοτεχνολογία, εισροές από πιο φιλικές στο περιβάλλον πρώτες ύλες (κόμποστ, βιολιπάσματα), η επικονίαση και η παραγωγή τροφής.

Καταπολεμώντας το επαναπρασίνισμα των εσπεριδοειδών (citrus greening)

H Bayer υπέγραψε επίσης συνεργασία με πέντε εταιρείες εσπεριδοειδών στην Αργεντινή προκειμένου να σχεδιάσει μία ολοκληρωμένη στρατηγική ενάντια σε ένα δυνατό εχθρό: την ασθένεια Citrus Greening, επίσης ονομαζόμενη Huanglongbing (HLB). Οι νέοι συνεργάτες της Bayer στην καταπολέμηση της ασθένειας είναι οι παραγωγοί San Miguel Agrícola, Argenti Lemon, Grupo Ledesma, Citromax και Citrusvil.

Το έργο θα αναπτυχθεί σε τρία χρόνια στις πιο σημαντικές περιοχές της παραγωγής εσπεριδοειδών στην Βορειοδυτική Αργεντινή. Σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας, η Bayer θα παρέχει καινοτόμες λύσεις στην προστασία της καλλιέργειας εσπεριδοειδών στην Αργεντινή, μιας από τις μεγαλύτερες παραγωγούς φρούτων, παγκοσμίως. Η Bayer θα προσφέρει επίσης τεχνογνωσία για τη διαχείριση εντόμων ώστε να διασφαλίσει σωστή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων της, με βιώσιμο τρόπο. Τα επιβλεπόμενα πειράματα θα διεξαχθούν από τις συμμετέχουσες εταιρίες εσπεριδοειδών, ξεκινώντας κατά πάσα πιθανότητα το 2020. Στόχος είναι η διαμόρφωση και εφαρμογή μίας στρατηγικής ενάντια στην Diaphorina citri, το έντομο φορέα που ευθύνεται για τη μετάδοση του ΗLB, που προκαλεί μία βακτηριακή μόλυνση των φυτών.

Η Bayer παρουσιάζει το νέο της χαρτοφυλάκιο σε σπόρους λαχανικών

Η Bayer παρουσίασε επίσης το νέο της χαρτοφυλάκιο σε σπόρους λαχανικών. Μετά την πρόσφατη εξαγορά της  Monsanto, η Bayer έγινε ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα αυτό, με μία παγκόσμια παρουσία και ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις πιο κατάλληλες ποικιλίες. Η οργάνωση της Bayer σε σπόρους λαχανικών λειτουργεί παγκοσμίως κάτω από δύο εμπορικά σήματα– αυτά του Seminis™ Seeds για καλλιέργειες υπαίθρου και του De Ruiter™ Seeds για καλλιέργειες υπό κάλυψη.

Σχετικά με το πρόγραμμα της Bayer, Food Chain Partnership

To Food Chain Partnership της Bayer έχει γίνει ένας απαραίτητος σύνδεσμος μεταξύ παραγωγών, εμπόρων, μεταποιητών και εμπόρων λιανικής τα τελευταία 14 χρόνια. Στοχεύει να ηγηθεί της εφαρμογής βιώσιμων γεωργικών πρακτικών σε  44 χώρες με εστίαση σε 76 διαφορετικές καλλιέργειες. Η Bayer αναζητά διαρκώς νέους συνεργάτες.